Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NPO loopt ver achter ontwikkelingen aan: budget voor NPO Soul & Jazz op FM Kabel

    De NPO heeft extra budget gekregen voor doorgifte van NPO Radio Soul & Jazz via de FM-kabel. Maar FM-kabel speelt een steeds kleinere rol. Alleen enkele kabel-tv aanbieders bieden dit nog.
    Jan-Hein Visser
    19 september 2018
    comments 2
    NPO loopt ver achter ontwikkelingen aan: budget voor NPO Soul & Jazz op FM Kabel
    Foto ANP

    NPO Soul & Jazz blijft, daar waar beschikbaar voorlopig nog op de analoge kabel. De voor mediazaken verantwoordelijke minister, Arie Slob, heeft ingestemd met de aanvraag van de NPO voor verspreiding van het al enige jaren bestaande radiokanaal NPO Soul & Jazz via de analoge kabel. NPO Soul & Jazz is de opvolger van het vroegere NPO Radio 6 en is nu een extra kanaal van Radio 2. De aanvraag is integraal opgenomen in de Meerjarenbegroting 2017-2021 van de Nederlandse Publieke Omroep. De Vereniging Commerciële Radio (VCR) was tegen het besluit, maar het ministerie heeft de bezwaren afgewezen. De Raad van Cultuur, NPO en Commissariaat voor de Media vinden voor de themazender analoge FM op de kabel momenteel nog belangrijk genoeg. Analoge kabelradio ofwel FM is alleen beschikbaar bij de traditionele kabeltv-aanbieders en enkele kleinere spelers via glasvezelnetten. Ziggo verspreidt de komende jaren nog wel FM radio. Delta Zeeland is dit juist aan het uitzetten. KPN heeft nooit FM-radio doorgegeven. Soul & Jazz is daarnaast op veel digitale platforms actief waaronder DAB+ Radio.

    ZiggoFM RadioNPONPO Radio 6NPO Soul & JazzDeltaKPNKPNDAB+

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:22 uur
    Danceformatie T-Spoon scoorde nooit een nummer 1-hit in Nederland, maar ging in 1997 wél de halve wereld over met de zomerhit Sex on the Beach. De groep haalde hoge noteringen in Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland en haalde in Japan wél de nummer 1-notering. In de laatste aflevering van 90’s Dance vertellen alle betrokkenen over de bizarre tijden die aanbraken nadat ze een wereldhit scoorden met de ondeugende dance-classic. Zangeres Linda Estelle durfde haar ouders bijna niet te vertellen over het succes.

    TV-TIP The Survivor

    The Survivor
    RTL 7 om 20:25 uur
    De Poolse Harry Haft (Ben Foster) moet concentratiekamp Auschwitz overleven door letterlijk te vechten voor zijn leven. Een SS-officier dwingt hem om het op te nemen tegen zijn medegevangenen. Hij overleeft het kamp en gaat naar New York. Daar begint hij weer met boksen, in de hoop op bekendheid, zodat zijn geliefde hem terug kan vinden.

    Interview