Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NPO: meer geld van lineaire zenders naar online NPO Start

    NPO gaat een deel van het budget van lineaire zenders als NPO 1 en NPO 2 weghalen en overhevelen naar online tv-dienst NPO Start.
    Jarco Kriek
    25 mei 2021
    comments 3
    NPO: meer geld van lineaire zenders naar online NPO Start
    Foto Getty Images

    Door het nieuwe beleid van NPO gaat er een streep door diverse lineair uitgezonden programma’s die al enige tijd bij de publieke omroep worden uitgezonden. Het gaat om programma’s als Opgelicht?! en Blauw bloed. Deze verdwijnen vanaf 2022. Vooral voor AVROTROS is het schrappen van Opgelicht?! een harde klap. Dit programma is inmiddels 21 jaar op televisie. NPO zet zonder pardon een rode streep door het programma. De reden: NPO vindt dat het consumentenprogramma procentueel niet hoog genoeg scoort in de voor adverteerders belangrijke leeftijdsdoelgroep 20-49 jaar.

     

    NPO Start

    NPO gaat meer inzetten op online en on demand-dienst NPO Start. Dit is een gratis dienst die NPO aan alle Nederlanders via internet levert. NPO Start wint vooral in de leeftijdsdoelgroep 20-49 jaar aan populariteit. Om het aanbod van NPO Start uit te breiden, is extra geld nodig. Zeker nu NPO mogelijk wordt uitgebreid met twee nieuwe kleinere omroepen is NPO Start van belang. Zij kunnen – net als Human, WNL en PowNed – een deel van de programma’s online via deze tv-dienst uitzenden.

    NPOpublieke omroepNPO 1NPO Startbezuinigingonlinetvtelevisie

    Reacties

  1. TV-TIP Harry Potter and the Philosopher's Stone

    Harry Potter and the Philosopher's Stone
    Paramount Network om 20:30 uur
    De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt en voortdurend de pesterijen van zijn verwend neefje moet ondergaan. Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry dat zijn ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij unieke magische krachten bezit. Hij vertrekt naar een Britse kostschool voor leerling-tovenaars, waar hij heel wat vrienden maakt die net als hij speciale krachten bezitten. Beetje bij beetje zal hij de waarheid ontdekken achter de mysterieuze dood van zijn ouders...

    TV-TIP Grey's Anatomy

    Grey's Anatomy
    Net 5 om 20:30 uur
    Met het aankomende vertrek van Ellen Pompeo in het achterhoofd stonden de makers van Grey's Anatomy voor een kruispunt: kabbelen we door met de huidige bezetting of geven we de serie een flinke opfrisbeurt. In het slotakkoord van het vorige seizoen bleek het laatste: het opleidingsprogramma werd gesloten en daarmee werd ook meteen een hele roedel witte jassen naar de uitgang gedirigeerd. Aan het begin van het nieuwe seizoen besluit Meredith het programma tóch te reanimeren, met vijf nieuwe artsen in opleiding als gevolg.

    Interview

    • *

      Maarten Remmers

      Keuringsdienst van Waarde

      Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
      Reacties0 reactie(s)