Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO past programmering aan tijdens lockdown

  De Nederlandse publieke omroep (NPO) past de komende weken gedurende de lockdown de programmering op alle zenders aan.
  Jarco Kriek
  15 december 2020
  comments 2
  NPO past programmering aan tijdens lockdown
  Foto ProShots

  NPO wil zich inzetten zodat alle Nederlanders de komende weken met elkaar verbonden blijven. Om dit doel te bereiken, past NPO de programmering op alle zenders aan met het doel om zowel jong als oud te bereiken. Nieuws, achtergronden, cultuur, educatie en amusement staan hierbij centraal.

   

  NPO gaat door

  Shula Rijxman, bestuursvoorzitter van de NPO: "Dit is een uitzonderlijke tijd met uitzonderlijke maatregelen, die vragen om een extra inspanning van iedereen. Niet alleen van de teams van The Lifeline en de Top 2000, maar van álle medewerkers van de Publieke Omroep. We gaan langer door met Op1 en Goedemorgen Nederland zodat we van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat nieuws en duiding kunnen blijven brengen."

   

  Wijzigingen televisie

  De dagelijkse talkshow Op1 zal ook 21, 22 en 23 december op NPO 1 nog te zien zijn. Goedemorgen Nederland wordt ook verlengd en is op werkdagen te zien tijdens de kerstvakantie. Naast actueel nieuws in de NOS Journaals en achtergronden bij onder meer EenVandaag en Nieuwsuur, kan Nederland tijdens de lockdown rekenen op NPO. Met op NPO 1 onder meer het nieuwe programma Het museum van Nederland, vanaf 16 december. En op 21 december start een nieuw seizoen van Een huis vol. Publiekslieveling Heel Holland bakt is vanaf zondag 27 december weer te zien. De dramaserie I.M begint maandag 28 december. Het nieuwe programma van Matthijs van Nieuwkerk - Matthijs gaat door - begint op oudejaarsavond. Op 1 januari is de aftrap van Nieuwe boeren te zien. Wie is de mol? begint 2 januari aan een compleet nieuw seizoen.

   

  NPO 2

  Op NPO 2 is vanaf deze week een nieuwe reeks van De slimste mens te zien en wordt er op zondag 20 december een special uitgezonden van Frontberichten. Op 21 december begint In de beste families waarin Coen Verbraak met moeders grote levensthema’s bespreekt. Verborgen verleden keert 9 januari terug met een nieuwe reeks. De wereld van de Chinezen, een nieuwe serie van Ruben Terlou, begint 10 januari.

   

  NPO 3

  Op NPO 3 is er de komende tijd veel ruimte voor muziek dankzij de Top 2000-programma’s, TopPop-specials en concerten van onder meer Metallica, Robbie Williams en Prince. Daarnaast zijn er nieuwe First Dates Kerstspecials te zien en wordt op 21 december in Moltalk meer bekendgemaakt over het nieuwe seizoen van Wie is de mol? Het satirische Promenade blikt in een tweeluik terug op het afgelopen jaar. Op 27 december begint de dramaserie Doodstil, een spin-off van de succesvolle NPO3-serie Penoza

   

  NPO 2 Extra

  Het themakanaal NPO 2 extra brengt een programmering die volledig in het teken staat van de podiumkunsten. Met veel muziek, cabaret en theater, uit het recente archief, maar de komende weken ook verder aangevuld met nieuwe producties.

   

  NPO Start

  Op NPO Start en NPO Plus zijn alle persconferenties, talkshows en extra programmering zowel via de livestream als op een zelfgekozen moment terug te kijken. Er zijn dit jaar niet één maar twee speciale kerstseries te zien: Rudy's grote kerstshow en Kerstgezel.nl. De on demand-platforms van NPO hebben het jaar 2020 in overzichtelijke lijstjes bij elkaar gebracht, zodat iedereen tijdens de lockdown gemiste programma’s alsnog kan inhalen. Denk aan de meest gewaardeerde docu's, kookinspiratie, lachend het jaar uit en andere handige kijklijstjes. Via NPO Samen kunnen families of vrienden vanuit meerdere huizen - op afstand - toch samen kijken. Klik daarvoor binnen NPO Start op de Samen-knop. NPO Start biedt bovendien tientallen filmklassiekers aan, die voor iedereen op elk moment te bekijken zijn. Denk aan Pietje Bell 1 en 2, Kruimeltje, Ja Zuster Nee Zuster, Middenin de winternacht en Scheepsjongens van Bontekoe.

   

  Schooltv en Heimwee TV

  NPO Start brengt ook de komende weken weer Schooltv thuis en Heimwee TV, met daarin programma’s uit het rijke omroeparchief voor jong en oud, zoals series van Rembo & Rembo en bijvoorbeeld het allereerste seizoen van Boer zoekt vrouw.

  NPOpublieke omroeptvtelevisieonlineOTTNPO StartNPO Plus

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview