Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO Politiek & Nieuws voorlopig niet in HD bij Ziggo en KPN

  Het nieuwe gecombineerde themakanaal NPO Politiek & Nieuws is vanaf 15 december te zien bij Ziggo, KPN en vrijwel elke andere distributeur.
  Jarco Kriek
  30 november 2021
  comments 0
  NPO Politiek & Nieuws voorlopig niet in HD bij Ziggo en KPN
  Foto Getty Images

  NPO voert op 15 december wijzigingen door in het aanbod van digitale tv-kanalen voortvloeiend uit het eerder gepubliceerde Concessiebeleidsplan 2022 – 2026. Hierdoor stoppen de digitale themakanalen NPO Nieuws en NPO Zappelin. NPO Nieuws wordt samengevoegd met NPO Politiek waardoor vanaf 15 december het nieuwe digitale themakanaal NPO Politiek & Nieuws ontstaat. Naast politiek en nieuws wordt dit kanaal ook ingezet voor het uitzenden van bepaalde sportevenementen die niet live op andere NPO-kanalen worden uitgezonden.

   

  Zenderlijst

  Na de wijziging blijven nog drie digitale thema tv-kanalen van NPO over: NPO 1 Extra, NPO 2 Extra en NPO Politiek & Nieuws. Om de vindbaarheid van deze kanalen te verbeteren, heeft NPO met distributeurs afgesproken dat deze kanalen bij iedere distributeur op de kanaalnummers 81, 82 en 83 worden aangeboden.

   

  Niet in HD

  In tegenstelling tot NPO 1 Extra en NPO 2 Extra is NPO Politiek & Nieuws vooralsnog niet in HD voor distributeurs beschikbaar. Hierdoor kunnen Ziggo, KPN en andere distributeurs NPO Politiek & Nieuws dan ook niet vanaf 15 december in HD-kwaliteit aan klanten leveren. Een woordvoerder van NPO laat aan Totaal TV weten dat voor het opwaarderen van dit themakanaal van SD naar HD 'wordt ingezet op het voorjaar.'

  NPOpublieke omroepNPO NieuwsNPO PolitiekNPO Politiek & NieuwsaanvoersignaalHDZiggoVodafoneZiggoKPNXS4AllInteractieve TV

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:24 uur
  Het format van Boerderij van Dorst is even simpel als briljant: ergens aan de rand van Apeldoorn scharrelt Raven van Dorst rond in een vervallen boerderijtje dat langzaam in een oase van zelfvoorzienendheid verandert. Om al die noeste arbeid niet alleen te hoeven verzetten, nodigt Raven elke week twee bekende koppen uit, die hen tussen het schoffelen door het verbale vuur aan de schenen legt. De eerste gasten van dit seizoen: Nikkie de Jager en Roxeanne Hazes.

  TV-TIP Bureau Rotterdam

  Bureau Rotterdam
  RTL 4 om 20:30 uur
  Samen met agenten Lindsey en Wouter belandt Ewout midden in een heftige ruzie tussen dronken en hevig bloedende mannen. Keashia en Brian lossen na flink wat speurwerk een beroving op. Als een automobilist door de laaghangende avondzon een voetganger over het hoofd ziet, helpen Ulubat en Andrea deze gewonde vrouw. En Nadia en Joyce moeten een groep mensen die zwaar aan de drugs zit kalmeren.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)