Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO Politiek & Nieuws voorlopig niet in HD bij Ziggo en KPN

  Het nieuwe gecombineerde themakanaal NPO Politiek & Nieuws is vanaf 15 december te zien bij Ziggo, KPN en vrijwel elke andere distributeur.
  Jarco Kriek
  30 november 2021
  comments 0
  NPO Politiek & Nieuws voorlopig niet in HD bij Ziggo en KPN
  Foto Getty Images

  NPO voert op 15 december wijzigingen door in het aanbod van digitale tv-kanalen voortvloeiend uit het eerder gepubliceerde Concessiebeleidsplan 2022 – 2026. Hierdoor stoppen de digitale themakanalen NPO Nieuws en NPO Zappelin. NPO Nieuws wordt samengevoegd met NPO Politiek waardoor vanaf 15 december het nieuwe digitale themakanaal NPO Politiek & Nieuws ontstaat. Naast politiek en nieuws wordt dit kanaal ook ingezet voor het uitzenden van bepaalde sportevenementen die niet live op andere NPO-kanalen worden uitgezonden.

   

  Zenderlijst

  Na de wijziging blijven nog drie digitale thema tv-kanalen van NPO over: NPO 1 Extra, NPO 2 Extra en NPO Politiek & Nieuws. Om de vindbaarheid van deze kanalen te verbeteren, heeft NPO met distributeurs afgesproken dat deze kanalen bij iedere distributeur op de kanaalnummers 81, 82 en 83 worden aangeboden.

   

  Niet in HD

  In tegenstelling tot NPO 1 Extra en NPO 2 Extra is NPO Politiek & Nieuws vooralsnog niet in HD voor distributeurs beschikbaar. Hierdoor kunnen Ziggo, KPN en andere distributeurs NPO Politiek & Nieuws dan ook niet vanaf 15 december in HD-kwaliteit aan klanten leveren. Een woordvoerder van NPO laat aan Totaal TV weten dat voor het opwaarderen van dit themakanaal van SD naar HD 'wordt ingezet op het voorjaar.'

  NPOpublieke omroepNPO NieuwsNPO PolitiekNPO Politiek & NieuwsaanvoersignaalHDZiggoVodafoneZiggoKPNXS4AllInteractieve TV

  Reacties

 1. TV-TIP Restaurants at the End of the World

  Restaurants at the End of the World
  National Geographic om 17:00 uur
  Op afgelegen eilandjes, in het ijs of boven op een klif; overal ter wereld vind je exclusieve restaurants in afgelegen oorden waar je niet even met bus 32 naartoe rijdt. In Restaurants at the End of the World reist chef-kok Kristen Kish de wereld rond op zoek naar dit soort culinaire hotspots. In deze eerste aflevering klautert ze naar de hooglanden van het Panamese Boquete. Hier, op 1700 meter boven zeeniveau, is een oude koffieplantage omgebouwd tot toprestaurant.

  TV-TIP Field Trip with Curtis Stone

  Field Trip with Curtis Stone
  24 Kitchen om 19:30 uur
  Voor de vaste kijker van MasterChef Australië is het een bekend gezicht: Curtis Stone. In Field Trip with Curtis Stone neemt de hippe chef het team van zijn Amerikaanse restaurant Maude mee op sleeptouw om op de grootste culinaire plekken ter wereld inspiratie op te doen voor het nieuwe menu en de wijnkaart van zijn sterrentent in Beverly Hills.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)