Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO Politiek & Nieuws voorlopig niet in HD bij Ziggo en KPN

  Het nieuwe gecombineerde themakanaal NPO Politiek & Nieuws is vanaf 15 december te zien bij Ziggo, KPN en vrijwel elke andere distributeur.
  Jarco Kriek
  30 november 2021
  comments 0
  NPO Politiek & Nieuws voorlopig niet in HD bij Ziggo en KPN
  Foto Getty Images

  NPO voert op 15 december wijzigingen door in het aanbod van digitale tv-kanalen voortvloeiend uit het eerder gepubliceerde Concessiebeleidsplan 2022 – 2026. Hierdoor stoppen de digitale themakanalen NPO Nieuws en NPO Zappelin. NPO Nieuws wordt samengevoegd met NPO Politiek waardoor vanaf 15 december het nieuwe digitale themakanaal NPO Politiek & Nieuws ontstaat. Naast politiek en nieuws wordt dit kanaal ook ingezet voor het uitzenden van bepaalde sportevenementen die niet live op andere NPO-kanalen worden uitgezonden.

   

  Zenderlijst

  Na de wijziging blijven nog drie digitale thema tv-kanalen van NPO over: NPO 1 Extra, NPO 2 Extra en NPO Politiek & Nieuws. Om de vindbaarheid van deze kanalen te verbeteren, heeft NPO met distributeurs afgesproken dat deze kanalen bij iedere distributeur op de kanaalnummers 81, 82 en 83 worden aangeboden.

   

  Niet in HD

  In tegenstelling tot NPO 1 Extra en NPO 2 Extra is NPO Politiek & Nieuws vooralsnog niet in HD voor distributeurs beschikbaar. Hierdoor kunnen Ziggo, KPN en andere distributeurs NPO Politiek & Nieuws dan ook niet vanaf 15 december in HD-kwaliteit aan klanten leveren. Een woordvoerder van NPO laat aan Totaal TV weten dat voor het opwaarderen van dit themakanaal van SD naar HD 'wordt ingezet op het voorjaar.'

  NPOpublieke omroepNPO NieuwsNPO PolitiekNPO Politiek & NieuwsaanvoersignaalHDZiggoVodafoneZiggoKPNXS4AllInteractieve TV

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)