Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO Politiek & Nieuws voorlopig niet in HD bij Ziggo en KPN

  Het nieuwe gecombineerde themakanaal NPO Politiek & Nieuws is vanaf 15 december te zien bij Ziggo, KPN en vrijwel elke andere distributeur.
  Jarco Kriek
  30 november 2021
  comments 0
  NPO Politiek & Nieuws voorlopig niet in HD bij Ziggo en KPN
  Foto Getty Images

  NPO voert op 15 december wijzigingen door in het aanbod van digitale tv-kanalen voortvloeiend uit het eerder gepubliceerde Concessiebeleidsplan 2022 – 2026. Hierdoor stoppen de digitale themakanalen NPO Nieuws en NPO Zappelin. NPO Nieuws wordt samengevoegd met NPO Politiek waardoor vanaf 15 december het nieuwe digitale themakanaal NPO Politiek & Nieuws ontstaat. Naast politiek en nieuws wordt dit kanaal ook ingezet voor het uitzenden van bepaalde sportevenementen die niet live op andere NPO-kanalen worden uitgezonden.

   

  Zenderlijst

  Na de wijziging blijven nog drie digitale thema tv-kanalen van NPO over: NPO 1 Extra, NPO 2 Extra en NPO Politiek & Nieuws. Om de vindbaarheid van deze kanalen te verbeteren, heeft NPO met distributeurs afgesproken dat deze kanalen bij iedere distributeur op de kanaalnummers 81, 82 en 83 worden aangeboden.

   

  Niet in HD

  In tegenstelling tot NPO 1 Extra en NPO 2 Extra is NPO Politiek & Nieuws vooralsnog niet in HD voor distributeurs beschikbaar. Hierdoor kunnen Ziggo, KPN en andere distributeurs NPO Politiek & Nieuws dan ook niet vanaf 15 december in HD-kwaliteit aan klanten leveren. Een woordvoerder van NPO laat aan Totaal TV weten dat voor het opwaarderen van dit themakanaal van SD naar HD 'wordt ingezet op het voorjaar.'

  NPOpublieke omroepNPO NieuwsNPO PolitiekNPO Politiek & NieuwsaanvoersignaalHDZiggoVodafoneZiggoKPNXS4AllInteractieve TV

  Reacties

 1. TV-TIP Freek's wilde wereld

  Freek's wilde wereld
  NPO 3 om 18:11 uur
  Op de savanne van Mozambique gaat Freek op zoek naar grote landdieren. Via sporen als poep, paadjes in het gras en modder op de bomen spot hij nijlpaarden en Afrikaanse olifanten. Ondertussen laat hij ook nog een kolonie wevermieren zien.

  TV-TIP WK Voetbal: Polen - Argentinië

  WK Voetbal: Polen - Argentinië
  NPO 1 om 19:50 uur
  Robert Lewandowski is het nieuwe gezicht van FC Barcelona en neemt het vanavond op tegen het oude uithangbord van de Blaugrana: Lionel Messi. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or heeft een volle prijzenkast, alleen de wereldbeker ontbreekt nog. De Argentijn is de jongste niet meer, dus áls hij de prijs nog mee naar huis wil nemen, moet het nu gebeuren.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)