Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO Start breidt uit met vooruitkijken en eigen series

  Niet alleen de betaalvariant NPO Plus wordt in de komende periode verder uitgebreid; ook het gratis portal NPO Start gaat meer content leveren.
  Jarco Kriek
  21 september 2022
  comments 2
  NPO Start breidt uit met vooruitkijken en eigen series
  Foto Getty Images

  De staatssecretaris voor Mediazaken Gunay Uslu heeft na uitvoerige bestudering en overleg groen licht gegeven voor de uitbreiding van NPO Start. Dit is het online platform van NPO dat in de visie van de publieke omroep een belangrijkere en prominentere rol moet gaan spelen. In Nederland is onder kijkers een versnelde verschuiving van lineaire naar online tv zichtbaar.

   

  Eigen programma’s

  NPO slaat met exclusieve content voor NPO Start de weg in die RTL Nederland met Videoland al eerder insloeg. Dit betekent dat in de toekomst programma’s gemaakt gaan worden die alleen op streamingplatform NPO Start worden aangeboden. Dit content wordt ook onderdeel van de betaalversie NPO Plus en komt derhalve ook via streamingdienst NLziet beschikbaar. Tevens wordt het mogelijk om programma’s die in de avond lineair worden uitgezonden al vanaf de ochtend via NPO Start aan te bieden. Deze mogelijkheid was op dit moment bij sommige series en programma’s alleen bij de betaalvariant NPO Plus beschikbaar. NPO Start was tot nu alleen een terugkijkdienst, maar wordt nu uitgebreid met exclusieve content en vooruitkijken.

  NPOpublieke omroepNPO StartNPO PlusOTTonlinestreamingdienstcontentexclusieve contentterugkijkenvooruitkijken

  Reacties

 1. TV-TIP How to Hire a Hitman

  How to Hire a Hitman
  NPO 3 om 21:07 uur
  Op het darkweb kunnen opdrachtgevers schijnbaar huurmoordenaars vinden. Hoe bang moet je zijn als jouw naam genoemd wordt? Uit gehackte berichten blijkt dat honderden mensen over de hele wereld online een moord hebben besteld. Journaliste Yinka Bokinni verdiept zich in verschillende zaken.

  TV-TIP Rampvlucht

  Rampvlucht
  NPO 1 om 21:25 uur
  In de Bijlmer komt Asha steeds meer zieke huisdieren tegen. Vincent denkt dat de Nederlandse regering en luchtvaartwereld belangrijke details achterhouden. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek: Volkskrant-journalist Pierre Heijboer onderzoekt verhalen over "mannen in witte pakken" die op de rampplek gezien zouden zijn. Intussen doet ook Asha een schokkende ontdekking.

  Interview