Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NPO Stenders-gate: Rob Stenders mogelijk later op NPO Radio 2 terug

    De puinhoop die de publieke omroep bij NPO Radio 2 ervan heeft gemaakt, is nog niet opgeruimd. Mogelijk keert Rob Stenders niet op 1 januari, maar pas later met zijn programma Platenbonanza op de radiozender terug.
    Jarco Kriek
    1 november 2017
    comments 3
    NPO Stenders-gate: Rob Stenders mogelijk later op NPO Radio 2 terug
    Foto ANP

    Platenbonanza is een goed beluisterd programma dat tot 1 september dagelijks op NPO Radio 2 werd uitgezonden. Nadat presentator Rob Stenders zijn contract met AVROTROS niet had verlengd en de overstap naar BNNVARA maakte, claimde AVROTROS het tijdslot 14.00 tot 16.00 uur in de programmering op weekdagen. Tegen de wil van de luisteraar moest Platenbonanza hierdoor wijken voor het programma A-lijst van Annemieke Schollaardt die de overstap van NPO 3FM naar NPO Radio 2 maakte. Om de onrust bij de luisteraar te stoppen, stelde de Raad van Bestuur voor om in de nieuwe programmering van NPO Radio 2, die op 1 januari ingaat, Rob Stenders met Platenbonanza tussen 14.00 en 16.00 uur te laten terugkeren. Dat zou ten koste van Stefan Stasse gaan. De presentator van KRO-NCRV moet zijn plek in de avond op NPO Radio 2 aan Annemieke Schollaardt afstaan en moet zelf naar NPO Radio 5 verkassen.

     

    Onrustig bij NPO

    De voorgestelde wijzigingen in de programmering van NPO Radio 2 zorgen echter voor zoveel onrust bij de betrokken publieke omroepen dat er serieus gesproken wordt om het vernieuwen van de programmering bij de radiozender uit te stellen. Dit komt mede omdat omroepen met rechtszaken dreigen als de wijzigingen worden doorgevoerd. Zo wil KRO-NCRV Stefan Stasse op zijn huidige tijdslot op NPO Radio 2 behouden en overweegt de gang naar de rechter als dit gewijzigd wordt. De nu ontstane situatie betekent echter dat het nog onduidelijk is of Platenbonanza met rob Stenders op 1 januari op NPO Radio 2 terugkeert. De NPO zegt in een reactie tegen het Algemeen Dagblad dat de luisteraar op korte termijn duidelijkheid krijgt.

    PlatenbonanzaNPOpublieke omroepNPO Radio 2NPO RadioJurre BosmanAnnemieke SchollaardtStefan StasseAVROTROSBNNVARAKRO-NCRVradio

    Reacties

  1. TV-TIP 2Doc: The Total Trust

    2Doc: The Total Trust
    NPO 2 om 22:18 uur
    In China is weinig ruimte voor afwijkende meningen. Activisten, advocaten, journalisten én gewone burgers worden continu bespied met een geavanceerd digitaal systeem. De overheid gebruikt het netwerk niet alleen om burgers te straffen: er wordt zo veel informatie verzameld dat protest­acties vaak te voorspellen zijn. In The Total Trust vertellen experts hoe ‘negatief gedrag’ wordt afgestraft, en hoe Chinezen beloond worden als ze zich wél aan de strenge regels houden.

    Interview