Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO UHD tijdens WK voetbal niet bij T-Mobile

  De honderdduizenden Nederlanders die via T-Mobile tv-kijken, kunnen het WK voetbal in Qatar niet in betere beeldkwaliteit zien.
  Jarco Kriek
  4 november 2022
  comments 0
  NPO UHD tijdens WK voetbal niet bij T-Mobile

  Vanaf 20 november zendt de NPO op NPO 1 vrijwel alle wedstrijden van het WK voetbal uit. Alleen een deel van de gelijktijdig gespeelde wedstrijden tijdens de laatste speelronde van de groepsfase is niet op NPO 1 te zien. Daarnaast heeft de NPO voor het WK voetbal in Qatar tijdelijk een Ultra HD (UHD) kanaal van NPO 1 beschikbaar gesteld aan providers. NPO UHD zendt niet uit in 4K, maar in Full HD 1080p50/HDR. Voor ontvangst van dit UHD-kanaal is echter wel een voor 4K geschikte decoder en televisie nodig.

   

  T-Mobile

  SKV, Ziggo en KPN hebben eerder aan Totaal TV bevestigd dat hun abonnees zonder extra betaling naar NPO UHD kunnen kijken omdat dit tijdelijke kanaal via hun netwerken wordt aangeboden. T-Mobile gaat abonnees NPO UHD niet aanbieden. Dit laat het mediabedrijf desgevraagd aan Totaal TV weten. “T-Mobile heeft geen plannen om tijdens het WK voetbalwedstrijden uit te zenden van het tijdelijke kanaal NPO UHD”, laat een woordvoerder weten. Totaal TV analyseerde eerder al dat de komst van NPO UHD bij T-Mobile vrijwel uitgesloten was, omdat deze provider abonnees tot heden nog geen voor 4K geschikte bruikleendecoder levert.

  T-MobileNPONPO 1NPO UHDpublieke omroepUltra HDUHDvoetbalWK voetbal

  Reacties

 1. TV-TIP Live and Let Die

  Live and Let Die
  RTL 7 om 20:25 uur
  James Bond (Roger Moore, die de rol hier voor het eerst speelt) doet onderzoek naar de moord op drie collega's. Hij ontdekt dat de slachtoffers alle drie contact hadden met Kananga (Yaphet Kotto), de dictator van het Caraïbische eiland San Monique. Op San Monique krijgt 007 te maken met drugs, geweld en de duistere krachten van voodoo.

  TV-TIP Wheeler Dealers

  Wheeler Dealers
  discovery om 20:30 uur
  In mei 2002 werd de liefhebber van brullende motoren en brandend rubber getrakteerd op de gepeperde versie van de vrij brave Audi A6 Avant, de RS6 Avant. Met in het vooronder een 4,2 liter twinturbo V8, goed voor 450 pk, sprintte de opgepompte stationwagen in een duizelingwekkende 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Mike vindt een ultra­marijnblauw exemplaar van de eerste generatie, die Elvis nog verder oppompt om het op het circuit op te nemen tegen dé sportwagen der sportwagens: de Porsche 911.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)