Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO UHD tijdens WK voetbal niet bij T-Mobile

  De honderdduizenden Nederlanders die via T-Mobile tv-kijken, kunnen het WK voetbal in Qatar niet in betere beeldkwaliteit zien.
  Jarco Kriek
  4 november 2022
  comments 0
  NPO UHD tijdens WK voetbal niet bij T-Mobile

  Vanaf 20 november zendt de NPO op NPO 1 vrijwel alle wedstrijden van het WK voetbal uit. Alleen een deel van de gelijktijdig gespeelde wedstrijden tijdens de laatste speelronde van de groepsfase is niet op NPO 1 te zien. Daarnaast heeft de NPO voor het WK voetbal in Qatar tijdelijk een Ultra HD (UHD) kanaal van NPO 1 beschikbaar gesteld aan providers. NPO UHD zendt niet uit in 4K, maar in Full HD 1080p50/HDR. Voor ontvangst van dit UHD-kanaal is echter wel een voor 4K geschikte decoder en televisie nodig.

   

  T-Mobile

  SKV, Ziggo en KPN hebben eerder aan Totaal TV bevestigd dat hun abonnees zonder extra betaling naar NPO UHD kunnen kijken omdat dit tijdelijke kanaal via hun netwerken wordt aangeboden. T-Mobile gaat abonnees NPO UHD niet aanbieden. Dit laat het mediabedrijf desgevraagd aan Totaal TV weten. “T-Mobile heeft geen plannen om tijdens het WK voetbalwedstrijden uit te zenden van het tijdelijke kanaal NPO UHD”, laat een woordvoerder weten. Totaal TV analyseerde eerder al dat de komst van NPO UHD bij T-Mobile vrijwel uitgesloten was, omdat deze provider abonnees tot heden nog geen voor 4K geschikte bruikleendecoder levert.

  T-MobileNPONPO 1NPO UHDpublieke omroepUltra HDUHDvoetbalWK voetbal

  Reacties

 1. TV-TIP Down the Road

  Down the Road
  NPO 3 om 20:25 uur
  Nauwelijks bekomen van het afscheid van thuis, de vliegreis en de eerste Thaise indrukken, heeft Dieter een nieuwe hobbel voor zijn reisgenoten in petto: een fietstocht door Chiang Mai. Terwijl Bob, Ruben en Anne-Sophie vol zelfvertrouwen op hun stalen ros klimmen, is Ellen wat minder positief gestemd. Als de ketting op zo’n honderd meter van het startpunt ook nog eens van haar roze driewieler vliegt, krijgt de normaal gesproken zo vrolijke Ellen een fikse zenuwinzinking.

  TV-TIP Weg van Jou

  Weg van Jou
  RTL 8 om 20:25 uur
  De ambitieuze Evi (Katja Herbers) hoopt op een baan in Rio de Janeiro. Het loopt net anders: haar chef geeft haar de verantwoordelijkheid over een groot project in Terneuzen. De stadse Evi kan maar moeilijk wennen in Zeeland en ze wil het liefst zo snel mogelijk terug naar Rotterdam. Tot ze schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)