Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO verbetert beeldkwaliteit door streams naar 25Mbps op te waarderen

  NPO gaat vanaf 29 november de streams van de landelijke kanalen NPO 1. 2 en 3 verhogen naar het HD+ niveau van 25 Mb/s .
  Jarco Kriek
  24 november 2023
  comments 6
  NPO verbetert beeldkwaliteit door streams naar 25Mbps op te waarderen
  Foto ProShots

  Stichting Kabelnet Veendam (SKV) is de eerste provider die heeft aangekondigd de drie landelijke kanalen van NPO in de hogere bandbreedte aan klanten te gaan leveren. Een hogere bandbreedte betekent een betere beeldkwaliteit. SKV is binnen de Nederlandse providermarkt op dit moment voorloper. De provider biedt niet alleen het grootste 4K-zenderaanbod, maar is ook trendsetter met HD+ streams van rond 25 Mb/s. De zenders van onder meer ESPN, Eurosport en Discovery zijn al enige tijd met een dergelijke bandbreedte in het zenderaanbod aanwezig.

   

  Concurrentie

  Op dit moment zijn de zenders van NPO onder meer bij KPN TV+ onbewerkt in de hoogst beschikbare bandbreedte (14,5 Mb/s) beschikbaar. Of KPN volgende week de drie NPO-kanalen bij TV+ ook automatisch naar het betere aanvoersignaal omzet, is op dit moment nog niet bekend. De kans dat Ziggo de NPO-kanalen naar 25 Mb/s omzet is om meerdere redenen kleiner. Zo levert het kabelbedrijf op dit moment de NPO-kanalen niet onbewerkt aan. Ook speelt bandbreedte wellicht een rol bij distributie via de DVB-C uitzendnorm.

  NPOpublieke omroepNPO 1NPO 2NPO 3tvtelevisieSKVStichting Kabelnet VeendambeeldkwaliteitbandbreedteHD+aanvoetsignaal

  Reacties