Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NPO vergroot marktaandeel

    Het gaat goed met de kijkcijfers en het marktaandeel van de NPO. De publieke omroep wist in maart meer dan eenderde van het totaal te behalen. De top tien was zelfs geheel voor NPO 1.
    Jan-Hein Visser
    9 april 2017
    comments 2
    NPO vergroot marktaandeel
    Foto ANP

    De publieke omroepen behaalden in maart 2017 over de gehele dag gezamenlijk een gemiddeld marktaandeel van 34 procent met de programma's op NPO 1, - 2 en - 3. Dat is een stijging ten opzichte van de vorige maanden. De zenders van RTL Nederland behaalden in deze maand een marktaandeel van 24,7 procent en de SBS zenders 14,3 procent. In het avondtijdvak behaalden de publieke omroepen een marktaandeel van 37,4 procent, de zenders van RTL Nederland 28,5 procent en de SBS-zenders 17,9 procent. De gehele top tien van bestbekeken programma’s in maart bestaat bovendien uit NPO 1-programma’s. Boer zoekt vrouw is de absolute topper met bijna 4,5 miljoen kijkers op 5 maart.

    NPOKijkcijfersPublieke omroepMarktaandeelBoer zoekt vrouwNPO 1RTLSBS

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview