Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO waardeert NPO Politiek & Nieuws naar HD op

  Eerder dan vooraf aangekondigd heeft NPO het aanvoersignaal van het digitale themakanaal NPO Politiek & Nieuws naar HD-kwaliteit opgewaardeerd.
  Jarco Kriek
  15 februari 2022
  comments 4
  NPO waardeert NPO Politiek & Nieuws naar HD op
  Foto Getty Images

  NPO Politiek & Nieuws is een digitaal themakanaal dat de eerdere themakanalen NPO Politiek en NPO Nieuws combineert. Het nieuwe kanaal is sinds 15 december bij vrijwel elke provider op voorkeuzekanaal 83 beschikbaar. Afhankelijk van de provider wordt het kanaal in het basispakket dan wel een aanvullend tv-pakket aangeboden.

   

  Sneller in HD

  Van de drie overgebleven themakanalen van NPO was alleen het aanvoersignaal van NPO Politiek & Nieuws in SD voor providers beschikbaar. NPO 1 Extra en NPO 2 Extra waren al enige tijd in HD beschikbaar. Bij de marktintroductie van NPO Politiek & Nieuws ging NPO nog uit van het omschakelen van dit kanaal naar HD rond de zomer.

   

  Weer SKV

  Het is niet Ziggo, KPN of T-Mobile, maar weer Stichting Kabelnet Veendam (SKV) die NPO Politiek & Nieuws HD als eerste vanaf 15 februari is gaan leveren. Gelijktijdig heeft SKV het kanaal NPO 1 Extra naar HD opgewaardeerd. SKV levert alle digitale themakanalen van NPO alleen aan klanten die de aanvullende abonnementsvormen Extra of Algemeen kopen.

  NPOpublieke omroepNPO Politiek & NieuwsHDopwaarderenStichting Kabelnet VeendamSKV

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)