Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NPO Zapp en Cartoon Network zetten zich in tegen pesten

    Diverse tv-zenders haken in op de landelijke week tegen pesten. NPO Zapp besteedt ruim aandacht aan het probleem, maar ook Cartoon Network heeft net als in 2015 een actie opgezet.
    Jan-Hein Visser
    19 september 2016
    comments 0
    NPO Zapp en Cartoon Network zetten zich in tegen pesten

    NPO Zapp stelt schoolkinderen van Nederland de vraag: wat doe jij tegen pesten? In de week van 19 tot en met 23 september vraagt de publieke kinderzender online en op televisie aandacht voor het probleem. Hiermee sluit NPO Zapp aan bij de landelijke Week Tegen Pesten. Op de speciale website maakt NPO Zapp het thema bespreekbaar. Op social media (#watdoejij) geven kinderen elkaar tips & tricks en praten ze met kenners, ouders, juffen, meesters en andere kinderen over de gevolgen van pesten en wat ze er tegen kunnen doen. Ook kijken kinderen op zapp.nl naar afleveringen van Spangas (KRO-NCRV), Brugklas (AVROTROS) en het Klokhuis (NTR), waarin het pestthema centraal staat.

     

    Cartoon Network buddy network

    Ook Cartoon Network is een campagne gestart tegen pesten en nodigt kinderen uit om op hun website een videoboodschap te plaatsen. In samenwerking met Pestweb, onderdeel van Stichting School & Veiligheid en autoriteit op het gebied van pesten, wordt aandacht gevraagd voor de problematiek. De cartoonzender doet dit met spotjes op de zender en een speciale website.

    NPOZappNPO ZappCartoon Network

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview