Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO laat gebruikers Apple TV nog maanden in de kou

  NPO heeft naar eigen zeggen nog maanden nodig om de NPO Start-app voor online mediaspeler Apple TV op een functioneel hoger platform te brengen.
  Jarco Kriek
  17 januari 2024
  comments 3
  NPO laat gebruikers Apple TV nog maanden in de kou
  Foto Getty Images

  De NPO heeft het eigen platform voor de online diensten NPO Start en NPO Plus eind vorig jaar helemaal op de schop genomen, onder meer om een betere beveiliging te kunnen realiseren. Hierdoor was het noodzakelijk om alles apps voor de diensten geheel opnieuw op te bouwen. De NPO heeft voor een gefaseerd traject gekozen. Dit betekent dat de apps in functionaliteit wordt uitgebreid als een eerdere uitbreiding succesvol heeft plaatsgevonden en gebruikers van de app geen grote problemen hebben gemeld. De mogelijkheden van de app zijn dan ook beperkt vergeleken bij de situatie van voor de wijziging van het platform. Ook heeft de NPO vanwege bezuinigingen besloten om apps voor minder gebruikte Smart TV-internettelevisies zoals Panasonic af te stoten.

   

  Apple TV

  NPO blijft de Apple TV mediaspeler wel ondersteunen. Gebruikers van de NPO Start-app via deze mediaspeler moeten echter wel rekening houden met een langere termijn voordat bepaalde functies weer bruikbaar zijn. Aan iCulture maakt de NPO duidelijk dat het nog enige maanden kan duren voordat dit punt bereikt is. Zo ontbreken op dit moment in het hoofdmenu van de app nog functies als zoeken en live kijken. Ook kan niet worden ingelogd voor de betaaldienst NPO Plus. NPO laat weten dat gedupeerden hierdoor recht op compensatie hebben.

  NPOpublieke omroepNPO StartNPO PlusAppleApple TV

  Reacties