Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NPO laat gebruikers Apple TV nog maanden in de kou

    NPO heeft naar eigen zeggen nog maanden nodig om de NPO Start-app voor online mediaspeler Apple TV op een functioneel hoger platform te brengen.
    Jarco Kriek
    17 januari 2024
    comments 3
    NPO laat gebruikers Apple TV nog maanden in de kou
    Foto Getty Images

    De NPO heeft het eigen platform voor de online diensten NPO Start en NPO Plus eind vorig jaar helemaal op de schop genomen, onder meer om een betere beveiliging te kunnen realiseren. Hierdoor was het noodzakelijk om alles apps voor de diensten geheel opnieuw op te bouwen. De NPO heeft voor een gefaseerd traject gekozen. Dit betekent dat de apps in functionaliteit wordt uitgebreid als een eerdere uitbreiding succesvol heeft plaatsgevonden en gebruikers van de app geen grote problemen hebben gemeld. De mogelijkheden van de app zijn dan ook beperkt vergeleken bij de situatie van voor de wijziging van het platform. Ook heeft de NPO vanwege bezuinigingen besloten om apps voor minder gebruikte Smart TV-internettelevisies zoals Panasonic af te stoten.

     

    Apple TV

    NPO blijft de Apple TV mediaspeler wel ondersteunen. Gebruikers van de NPO Start-app via deze mediaspeler moeten echter wel rekening houden met een langere termijn voordat bepaalde functies weer bruikbaar zijn. Aan iCulture maakt de NPO duidelijk dat het nog enige maanden kan duren voordat dit punt bereikt is. Zo ontbreken op dit moment in het hoofdmenu van de app nog functies als zoeken en live kijken. Ook kan niet worden ingelogd voor de betaaldienst NPO Plus. NPO laat weten dat gedupeerden hierdoor recht op compensatie hebben.

    NPOpublieke omroepNPO StartNPO PlusAppleApple TV

    Reacties

  1. TV-TIP Karsu's Turkse Keuken

    Karsu's Turkse Keuken
    24Kitchen om 17:30 uur
    Zangeres Karsu Dönmez timmerde al jaren aan de weg toen ze in Beste Zangers 2021 ontdekt werd door het grote publiek. Ze zingt als een nachtegaal, maar heeft ook een bijzonder plekje in haar hart voor lekker eten: hoe kan het ook anders als je opgroeit in een ­restaurant? Karsu vertelt over smakelijke gerechten uit Turkije en deelt recepten in haar eigen programma. Ze start met lekkere, kruidige gehakt­balletjes: köfte.

    TV-TIP Pearl Harbor

    Pearl Harbor
    RTL 7 om 20:25 uur
    1941. Danny (Josh Hartnett) is gelegerd op de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor. Evelyn (Kate Beckinsale), de vriendin van zijn vriend Rafe (Ben Affleck), werkt er als verpleegster. Rafe vecht in Engeland tegen de nazi's. Als hij vermist raakt zoekt Evelyn steun bij Danny. Op 7 december 1941 valt de Japanse luchtmacht Pearl Harbor aan.

    Interview