Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nu al prijsverhoging Viaplay op komst?

  Overweegt de in maart in Nederland begonnen streamingdienst Viaplay nu al een prijsverhoging? Hoe gek het ook klinkt, het is niet uitgesloten.
  Jarco Kriek
  16 juli 2022
  comments 5
  Nu al prijsverhoging Viaplay op komst?
  Foto Getty Images

  Was de maandprijs die Viaplay bij de marktintroductie in Nederland bekendmaakte een introductieprijs? Dit is de vraag nu Streamwijzer heeft ontdekt dat nieuwe abonnees die een abonnement willen afsluiten via een Apple-apparaat - zoals iPhone, iPad of Apple TV mediaspeler - eerst de door Viaplay gecommuniceerde maandprijs van €13,99 gaan betalen, met de vermelding dat deze prijs wordt verhoogd naar €15,99 per maand. Op door Totaal TV gestelde vragen over deze opmerkelijke mededeling heeft de Zweedse eigenaar Viaplay Group tot op heden nog geen antwoorden gegeven.

   

  Korting

  Bij het aanmelden via de Apple-producten wordt getoond dat het abonnement de eerste zes maanden met een korting €13,99 per maand kost. Na deze periode – vanaf begin 2023 dus – wordt de maandprijs twee euro duurder. Het kan om een jaarlijkse prijsverhoging gaan, die gebruikelijk is bij traditionele aanbieders van lineaire tv- en internetdiensten als Ziggo, KPN en T-Mobile.

   

  Alternatief

  Opvallend is het wel. Viaplay heeft te maken met diverse problemen bij de levering van live sport streams aan abonnees. Hierdoor is de klanttevredenheid bij de streamingdienst laag. Uit een recent onderzoek van Telecompaper blijkt dat meer dan de helft van de huidige abonnees nog niet weet of ze in de toekomst abonnee blijven van Viaplay. Vooral de beeldproblemen bij Formule 1 zijn abonnees een doorn in het oog. In Nederland is F1 TV Pro – de eigen streamingdienst van Formule 1 – een alternatief om live naar Formule 1 te kijken. F1 TV Pro – met natuurlijk alleen Formule 1 – is op jaarbasis met de huidige prijsstelling van Viaplay al fors goedkoper. Bij een eventuele prijsverhoging wordt het prijsverschil nog groter.

   

  Groter aanbod

  Zowel het entertainment- als sportaanbod van Viaplay is sinds de marktintroductie wel constant uitgebreid. Viaplay Group steekt honderden miljoenen euro's in de productie van eigen Viaplay Originals Series. Ook zijn meer sportrechten gekocht. Zo zijn alle hoofdklasse hockeywedstrijden van de Nederlandse competitie vanaf komend seizoen meerdere jaren live op Viaplay te volgen. Ook de Premier League – de Engelse voetbalcompetitie – is over enkele weken voor het eerst voor Nederlandse Viaplay-abonnees beschikbaar.

  ViaplayViaplay Groupabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)