Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nu al prijsverhoging Viaplay op komst?

  Overweegt de in maart in Nederland begonnen streamingdienst Viaplay nu al een prijsverhoging? Hoe gek het ook klinkt, het is niet uitgesloten.
  Jarco Kriek
  16 juli 2022
  comments 5
  Nu al prijsverhoging Viaplay op komst?
  Foto Getty Images

  Was de maandprijs die Viaplay bij de marktintroductie in Nederland bekendmaakte een introductieprijs? Dit is de vraag nu Streamwijzer heeft ontdekt dat nieuwe abonnees die een abonnement willen afsluiten via een Apple-apparaat - zoals iPhone, iPad of Apple TV mediaspeler - eerst de door Viaplay gecommuniceerde maandprijs van €13,99 gaan betalen, met de vermelding dat deze prijs wordt verhoogd naar €15,99 per maand. Op door Totaal TV gestelde vragen over deze opmerkelijke mededeling heeft de Zweedse eigenaar Viaplay Group tot op heden nog geen antwoorden gegeven.

   

  Korting

  Bij het aanmelden via de Apple-producten wordt getoond dat het abonnement de eerste zes maanden met een korting €13,99 per maand kost. Na deze periode – vanaf begin 2023 dus – wordt de maandprijs twee euro duurder. Het kan om een jaarlijkse prijsverhoging gaan, die gebruikelijk is bij traditionele aanbieders van lineaire tv- en internetdiensten als Ziggo, KPN en T-Mobile.

   

  Alternatief

  Opvallend is het wel. Viaplay heeft te maken met diverse problemen bij de levering van live sport streams aan abonnees. Hierdoor is de klanttevredenheid bij de streamingdienst laag. Uit een recent onderzoek van Telecompaper blijkt dat meer dan de helft van de huidige abonnees nog niet weet of ze in de toekomst abonnee blijven van Viaplay. Vooral de beeldproblemen bij Formule 1 zijn abonnees een doorn in het oog. In Nederland is F1 TV Pro – de eigen streamingdienst van Formule 1 – een alternatief om live naar Formule 1 te kijken. F1 TV Pro – met natuurlijk alleen Formule 1 – is op jaarbasis met de huidige prijsstelling van Viaplay al fors goedkoper. Bij een eventuele prijsverhoging wordt het prijsverschil nog groter.

   

  Groter aanbod

  Zowel het entertainment- als sportaanbod van Viaplay is sinds de marktintroductie wel constant uitgebreid. Viaplay Group steekt honderden miljoenen euro's in de productie van eigen Viaplay Originals Series. Ook zijn meer sportrechten gekocht. Zo zijn alle hoofdklasse hockeywedstrijden van de Nederlandse competitie vanaf komend seizoen meerdere jaren live op Viaplay te volgen. Ook de Premier League – de Engelse voetbalcompetitie – is over enkele weken voor het eerst voor Nederlandse Viaplay-abonnees beschikbaar.

  ViaplayViaplay Groupabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)