Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Odido begint met multigig internet: abonnementen van 2 en 8 Gb/s

  Ziggo wordt links en rechts ingehaald op de digitale snelweg. Na KPN en Delta is ook Odido begonnen met het aanbieden van multigig-internetabonnementen.
  Jarco Kriek
  28 november 2023
  comments 1
  Odido begint met multigig internet: abonnementen van 2 en 8 Gb/s
  Foto Getty Images

  Odido biedt vanaf vandaag aan een structureel deel van de Nederlandse huishoudens twee varianten van multigig-internetabonnementen aan. Het gigabit internetabonnement blijft daarnaast gewoon bestaan. Als eerste multigigabitabonnement is een variant met een symmetrische internetsnelheid van 2 Gb/s verkrijgbaar. Hiermee biedt Odido dezelfde internetsnelheid als Delta met het instapabonnement boven de 1 Gb/s. De snelheid is wel lager dan bij KPN, dat als enige multigig-internetabonnement een variant met 4 Gb/s levert.

   

  Snelste

  Odido biedt echter nog een tweede variant, waarmee het de snelste glasvezelprovider in Nederland is. Met een symmetrische internetsnelheid van 8 Gb/s haalt Odido met de huidige XGS-PON techniek de hoogste snelheid uit de glasvezels van het Open Dutch Fiber (ODF) – inclusief het door ODF overgenomen E-Fiber - netwerk. De nieuwe snelheden kan Odido nog niet leveren op alle adressen waar hij actief is. Odido heeft geen eigen vast netwerk en maakt gebruik van de glasvezelnetwerken van andere exploitanten, zoals KPN (NetwerkNL en Glaspoort), Delta Fiber Nederland (DFN) en Open Dutch Fiber (ODF). Van deze laatste glasvezelexploitant is Odido de hoofdhuurder. Met een postcodechecker geeft Odido aan of op een bepaald adres multigig internet aangeboden kan worden.

   

  Niet nodig

  Voor vrijwel alle huishoudens en kleinere bedrijven zijn multigig internetsnelheden niet noodzakelijk, gezien het daadwerkelijke gebruik. Odido stelt over de multigig-abonnementen het volgende: “8 Gb/s glasvezel is op dit moment de snelste internetbundel die op de Nederlandse markt beschikbaar is. Deze bundel is voor de echte snelheidsduivels, grote gezinnen en voor thuiskantoren. Je kan met z’n allen tegelijkertijd moeiteloos streamen op meerdere apparaten tegelijk, heel grote bestanden vloeiend uitwisselen met de cloud. En moeiteloos buiten de deur verbinden met je thuisserver.”

   

  Prijzen

  Het 2 Gb/s-abonnement biedt Odido aan voor 60 euro per maand. Voor het 8 Gb/s-abonnement wordt 85 euro in rekening gebracht. Bij afname van het 2 Gb/s-abonnement krijgt een nieuwe klant de eerste zes maanden 30 euro korting.

  Odidointernetglasvezelmultigigabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  TV-TIP De Wereld van Chinezen

  De Wereld van Chinezen
  NPO 2 om 20:24 uur
  Alles lijkt weer zoals het was in Suriname, maar schijn bedriegt, want de invloed van China wordt steeds groter en groter. Maar liefst negentig procent van de winkels in de hoofdstad Paramaribo is in handen van Chinezen en Suriname heeft een torenhoge schuld bij China. Ruben Terlou brengt een bezoek aan Suriname en overal waar de journalist komt, ziet hij Chinese winkeliers, Chinese goud­zoekers en Chinese goudhandelaren. Ook ziet hij de negatieve invloed van China op de Surinaamse natuur.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)