Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Odido breidt zenderaanbod uit, volgen andere providers als Ziggo en KPN?

  Digitale radio moet de analoge FM radio gaan vervangen in de ether. In de huiskamer is digitale radio via providers als Ziggo, KPN en Odido al een vaste waarde geworden.
  Jarco Kriek
  26 maart 2024
  comments 0
  Odido breidt zenderaanbod uit, volgen andere providers als Ziggo en KPN?
  Foto Getty Images

  En plek in het digitale aanbod van radiozenders van providers is voor radiozenders belangrijk. Voor tv-providers als Ziggo, KPN, Odido en Delta heeft het doorgeven van radiozenders echter niet de hoogste prioriteit. Zo zit de landelijke commerciële zender JOE nog steeds te wachten op digitale verspreiding via het kabelnetwerk van VodafoneZiggo (Ziggo) en het zenderaanbod van KPN. Dit terwijl de radiozender via het glasvezelnetwerk van NetwerkNL en Glaspoort (beide KPN) wel beschikbaar is bij Odido.

   

  Meer radio

  Dat voor Odido digitale radio meer prioriteit heeft dan voor de grotere concurrenten blijkt ook uit het feit dat Odido-klanten vanaf nu kunnen luisteren naar de zenders Simone FM en Hitzzz. Beide radiozenders zijn na een discussie op het forum van Odido sinds enige dagen beschikbaar via de voorkeuzeposities 1881 en 1882. Beide zenders zijn eigendom van media-ondernemer Bert Vos en zijn in noordoosten van Nederland in de ether via FM en DAB+ te beluisteren. Simone FM meldt dat ook met andere providers overleg wordt gevoerd over de doorgifte van beide radiozenders.

  Odidozenderaanbodradiodigitaalzenderuitbreiding

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview