Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Odido met vast internet beter dan Ziggo en KPN: upload en latency pijnpunt voor Ziggo

  Odido levert in Nederland de beste vaste internetverbinding. Dit is de uitkomst van een netwerktest van de Duitse onderzoeker Umlaut. Odido laat Ziggo en KPN dus achter zich.
  Jarco Kriek
  27 februari 2024
  comments 9
  Odido met vast internet beter dan Ziggo en KPN: upload en latency pijnpunt voor Ziggo

  De positieve uitkomst van Odido is opmerkelijk, gelet op de vele klachten die over het bedrijf op dit moment hoor- en zichtbaar zijn. Dit zijn echter vaak alleen klachten over de klantenservice. Het onderzoek keek naar Odido internet via de glasvezelnetwerken van KPN (NetwerkNL en Glaspoort), Open Dutch Fiber en Delta Fiber Nederland. Odido biedt volgens de onderzoekers de meest consistente internetervaring. Van de 1000 te behalen punten scoorde vast internet van Odido er 953.

   

  Voordelen glasvezel

  Uit de testresultaten blijkt dat de vaste internetdiensten van Odido zich vooral onderscheiden op zowel up-als downloadsnelheden, maar ook de latency van het vaste netwerk scoort zeer goed. De combinatie van deze eigenschappen maakt dan ook dat umlaut Odido als winnaar van de test uitroept met de meest consistente netwerkervaring in Nederland.

   

  Korte tijd

  Johan van den Branden, Chief Network and Operations Officer bij Odido: “We zijn bijzonder verheugd met deze resultaten, zowel met onze eerste overwinning op vast als onze wereldwijde derde plaats op mobiel. Pas in 2017 betraden we de markt voor vaste diensten (onder de naam T-Mobile Thuis) met de missie om premium internet- en televisiediensten betaalbaarder en toegankelijker te maken. In de afgelopen jaren hebben we snel geleerd en dit resulteert nu in onze eerste benchmarkoverwinning voor ons vaste internet.”

   

  Concurrenten

  Odido heeft zelf geen eigen glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft wel exclusiviteitsrecht van een jaar op de netwerken van Open Dutch Fiber. De meeste Odido-verbindingen lopen echter via de glasvezelnetwerken van KPN. Het is dus niet wonderlijk dat KPN op slechts twee punten achterstand in Nederland als nummer twee uit de Umlaut-netwerktest komt. De afstand met het HFC-netwerk van Ziggo is groter. Ziggo verliest vooral met de uploadsnelheid en latency punten op beide glasvezelproviders.

  OdidoglasvezelinternetUmlautnetwerknetwerktest

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview