Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Odido test UHD op nieuwe Android TV Mediabox

  Odido bevestigt aan Totaal TV dat achter de schermen al enige tijd het videoformat Ultra HD (UHD) wordt getest in combinatie met de nieuwe Android TV Mediabox.
  Jarco Kriek
  28 mei 2024
  comments 5
  Odido test UHD op nieuwe Android TV Mediabox

  Of Odido met een dergelijke Mediabox ook het tijdelijke kanaal NPO 1 UHD gaat leveren kan de provider op dit moment nog niet zeggen. Vanaf medio juni is op NPO 1 UHD het EK voetbal in Duitsland te zien. De NPO levert de zender aan geïnteresseerde providers in het beeldformaat Full HD 1080p/50, met toevoeging van enkele beeldverbeteraars (HDR, HLG en WCG2020). De nieuwe Android TV Mediabox is technisch geschikt voor het weergeven van UHD-kanalen. Om deze kanalen in de praktijk ongestoord te kunnen leveren, is er vrijwel altijd wat fijne afstemming nodig tussen het signaal en de bruikleendecoder.

   

  Problemen

  Op het moment dat providers als Ziggo, KPN en SKV voor het eerst 4K en UHD gingen leveren, trokken diverse klanten bij de klantenservice aan de bel om te klagen over beeldstoringen. Veelal waren dit klachten over de kleurverhouding van het getoonde beeld.

   

  Providers

  Ziggo, KPN, SKV en Solcon hebben inmiddels aangekondigd NPO 1 UHD te gaan leveren tijdens het EK voetbal. KPN heeft ook aangekondigd dat NPO 1 UHD via de Smart TV apps beschikbaar komt in combinatie met de unicast technologie. Of Odido zich met de doorgifte van NPO 1 UHD bij deze providers gaat aansluiten is de vraag. “Over de ingebruikname van UHD kunnen wij nog geen niets concreets mededelen”, aldus Odido-woordvoerder Klaas Jan Lageschaar. Het testen van UHD maakt in ieder geval wel de komst van het kanaal ESPN UHD aan het begin van het voetbalseizoen bij Odido aannemelijker.

  OdidoMediaboxAndroid TVEK voetbalvoetbalNPONPO 1NPO 1 UHDUltra HDUHDpublieke omroepESPNESPN UHD

  Reacties