Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Onbegrip bij abonnees Canal Digitaal: minder zenders, toch prijsverhoging

  De brief of mail die een deel van de satellietabonnees van Canal Digitaal heeft ontvangen over een prijsverhoging komt op een ongelukkig moment.
  Jarco Kriek
  24 mei 2024
  comments 5
  Onbegrip bij abonnees Canal Digitaal: minder zenders, toch prijsverhoging
  Foto Getty Images

  Canal Digitaal heeft een zomer vol wijzigingen aangekondigd, Hierdoor gaat onder meer het zenderaanbod op de schop. Zenders verdwijnen van de satelliet. Bij andere zenders wordt om bandbreedte te besparen de beeldkwaliteit verlaagd van HD naar SD. Dit is de omgekeerde wereld vergeleken met andere providers, zoals Ziggo, KPN, Odido en Delta. Zij waarderen juist op van SD naar HD. Door een recente wijziging in de parameter voor de foutcorrectie is ook de ontvangstkwaliteit verminderd. Dit kan leiden tot een moeilijkere ontvangst van zenders in het buitenland en eerdere beelduitval bij felle regenbuien in eigen land als de schotelantenne niet goed is uitgericht.

   

  Prijsverhoging

  Juist op dit moment is Canal Digitaal begonnen met het persoonlijk inlichten van klanten over een aanstaande prijsverhoging per 1 juli. De prijsverhoging is door Ingrid Timmer namens Canal+ Nederland – waar Canal Digitaal onderdeel van is – bevestigd aan Totaal TV. “Rijk/Royaal en Riant klanten ontvangen uiterlijk begin volgende week informatie over de aankomende prijsverhoging per 1 juli. Deze bedraagt twee euro per maand. Dit geldt uiteraard niet voor abonnees die zes of twaalf maanden vooruit betaald hebben. Voor hen gaat de prijsverhoging gelden bij de nieuwe betalingstermijn.”

  Canal DigitaalCanal+ NederlandCanal+tvtelevisiesatellietprijsverhoging

  Reacties