Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO blokkeert na update deel gebruikers streamingdienst NPO Start

  Gebruik van terugkijkdienst NPO Start is voor een deel van de gebruikers makkelijker gezegd dan gedaan. Dit heeft met een update van de app te maken.
  Jarco Kriek
  4 december 2023
  comments 1
  NPO blokkeert na update deel gebruikers streamingdienst NPO Start
  Foto ProShots

  Een deel van de gebruikers van NPO Start krijgt sinds enige dagen de melding ‘you have been blocked’ op het scherm te zien als de app op de Smart TV-internettelevisie wordt geopend. Vooral bezitters van een LG-televisie krijgen deze melding in beeld. Dit heeft te maken met een update van de NPO Start-app die nog niet is uitgestuurd naar alle tot voor 1 december ondersteunde televisiemodellen. Hierdoor is het kijken van content via NPO Start en de betaalvariant NPO Plus onmogelijk geworden. NPO is namelijk op 1 september overgegaan naar een ander platform voor de terugkijkdienst.

   

  HbbTV

  Gebruikers die NPO Start gebruiken via de HbbTV-omgeving van de landelijke kanalen NPO 1, NPO 2 en NPO 3 krijgen in veel gevallen dezelfde melding te zien. HbbTV is een hybride dienst die lineair tv-kijken met online combineert. HbbTV is onder meer via het kabelnetwerk van Ziggo en satelliet via Canal Digitaal beschikbaar. NPO stelt dat dit hoofdzakelijk komt door bezuinigingen: “De NPO heeft deze keuze moeten maken, omdat ze bij de verdere ontwikkeling van de NPO-app in de toekomst niet álle bestaande ‘native’ apps in de lucht kan houden. Kostenoverwegingen spelen hierbij een belangrijke rol.”

   

  Veel klachten

  Niet alleen via Smart TV-internettelevisies ervaren gebruikers van NPO Start problemen na het omzetten naar het nieuwe platform. Ook bij gebruik van de terugkijkdienst via andere platformen zoals tablet, smartphone en online mediaspeler melden gebruikers klachten met de vernieuwde NPO Start-app.

  NPOpublieke omroepNPO StartOTTonlinestreamingdienstSmart TVinternettelevisieappupdateLGHbbTV

  Reacties

 1. TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  TV-TIP De Wereld van Chinezen

  De Wereld van Chinezen
  NPO 2 om 20:24 uur
  Alles lijkt weer zoals het was in Suriname, maar schijn bedriegt, want de invloed van China wordt steeds groter en groter. Maar liefst negentig procent van de winkels in de hoofdstad Paramaribo is in handen van Chinezen en Suriname heeft een torenhoge schuld bij China. Ruben Terlou brengt een bezoek aan Suriname en overal waar de journalist komt, ziet hij Chinese winkeliers, Chinese goud­zoekers en Chinese goudhandelaren. Ook ziet hij de negatieve invloed van China op de Surinaamse natuur.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)