Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Onduidelijkheid over F1 TV Pro na komst Viaplay in Nederland

  Er heerst onduidelijkheid over het F1 TV Pro-abonnement nu in Nederland de uitzendrechten van Formule 1 van Ziggo Sport naar Viaplay overgaan.
  Jarco Kriek
  9 december 2021
  comments 13
  Onduidelijkheid over F1 TV Pro na komst Viaplay in Nederland

  Het jaarabonnement F1 TV Pro is met een speciale kortingscode op dit moment in Nederland verkrijgbaar voor iets meer dan 48 euro. Zonder korting bedraagt de nu voor Nederland geldende prijs van het jaarabonnement €64,99. Voor Nederlanders die alleen Formule 1 – en niet het overige sport- en entertainmentcontent willen kijken – is het F1 TV Pro-abonnement veel voordeliger dan het Viaplay-abonnement. Per jaar dient namelijk bijna 168 euro voor toegang tot Viaplay aan eigenaar Nordic Entertainment Group (NENT) overgemaakt te worden. Dat is 120 euro per jaar meer dan het F1 TV Pro-abonnement dat nu in Nederland met 25 procent korting gekocht kan worden gekocht.

   

  Voordelen

  Het F1 TV Pro-abonnement biedt daarnaast enkele belangrijke voordelen in vergelijking met Viaplay. Bij de nieuwe streamingdienst kunnen slechts op twee apparaten gelijktijdig gekeken worden en is er een limiet aan het aantal apparaten dat aan een abonnement gekoppeld kan worden, namelijk vijf. Bij F1 TV Pro kunnen op dit moment maximaal zes apparaten tegelijk gebruikt worden. Ideaal voor grote gezinnen dus, of natuurlijk voor personen die om de kosten te drukken het abonnement met anderen delen. Zeker nu Viaplay Nederland bekend heeft gemaakt dat de streamingdienst vooralsnog niet in 4K beschikbaar komt, is het mogelijke voordeel van beeldkwaliteit verdwenen. Viaplay en F1 TV Pro worden beide als online dienst in HD-kwaliteit bij abonnees afgeleverd.

   

  Wijzigingen

  Eerder werd al bekend dat F1 TV Pro in Nederland verkrijgbaar blijft. De vraag is echter onder welke prijs en voorwaarden. Kijken we naar andere Europese landen waar de Formule 1-uitzendrechten voor een hogere prijs zijn verkocht, dan zijn toch enkele afwijkingen te zien. Of de prijs van het F1 TV Pro-abonnement gaat fors omhoog in vergelijking met andere landen, of F1 TV Pro blijft alleen voor bestaande abonnees verkrijgbaar.

   

   

  Uitzendrechten

  Gelet op het grote prijsverschil in Nederland tussen het F1 TV Pro- en Viaplay-abonnement en het feit dat NENT veel geld heeft uitgegeven voor de uitzendrechten van Formule 1 om Viaplay in de markt te zetten, is het niet ondenkbaar dat ook in Nederland wijzigingen bij het F1 TV Pro-abonnement worden doorgevoerd. Totaal TV vroeg Viaplay Nederland om duiding in deze materie, maar hierover kunnen op dit moment nog geen mededelingen worden gedaan.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayFormule 1abonnementF1 TV Pro

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)