Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Onduidelijkheid over F1 TV Pro na komst Viaplay in Nederland

  Er heerst onduidelijkheid over het F1 TV Pro-abonnement nu in Nederland de uitzendrechten van Formule 1 van Ziggo Sport naar Viaplay overgaan.
  Jarco Kriek
  9 december 2021
  comments 13
  Onduidelijkheid over F1 TV Pro na komst Viaplay in Nederland

  Het jaarabonnement F1 TV Pro is met een speciale kortingscode op dit moment in Nederland verkrijgbaar voor iets meer dan 48 euro. Zonder korting bedraagt de nu voor Nederland geldende prijs van het jaarabonnement €64,99. Voor Nederlanders die alleen Formule 1 – en niet het overige sport- en entertainmentcontent willen kijken – is het F1 TV Pro-abonnement veel voordeliger dan het Viaplay-abonnement. Per jaar dient namelijk bijna 168 euro voor toegang tot Viaplay aan eigenaar Nordic Entertainment Group (NENT) overgemaakt te worden. Dat is 120 euro per jaar meer dan het F1 TV Pro-abonnement dat nu in Nederland met 25 procent korting gekocht kan worden gekocht.

   

  Voordelen

  Het F1 TV Pro-abonnement biedt daarnaast enkele belangrijke voordelen in vergelijking met Viaplay. Bij de nieuwe streamingdienst kunnen slechts op twee apparaten gelijktijdig gekeken worden en is er een limiet aan het aantal apparaten dat aan een abonnement gekoppeld kan worden, namelijk vijf. Bij F1 TV Pro kunnen op dit moment maximaal zes apparaten tegelijk gebruikt worden. Ideaal voor grote gezinnen dus, of natuurlijk voor personen die om de kosten te drukken het abonnement met anderen delen. Zeker nu Viaplay Nederland bekend heeft gemaakt dat de streamingdienst vooralsnog niet in 4K beschikbaar komt, is het mogelijke voordeel van beeldkwaliteit verdwenen. Viaplay en F1 TV Pro worden beide als online dienst in HD-kwaliteit bij abonnees afgeleverd.

   

  Wijzigingen

  Eerder werd al bekend dat F1 TV Pro in Nederland verkrijgbaar blijft. De vraag is echter onder welke prijs en voorwaarden. Kijken we naar andere Europese landen waar de Formule 1-uitzendrechten voor een hogere prijs zijn verkocht, dan zijn toch enkele afwijkingen te zien. Of de prijs van het F1 TV Pro-abonnement gaat fors omhoog in vergelijking met andere landen, of F1 TV Pro blijft alleen voor bestaande abonnees verkrijgbaar.

   

   

  Uitzendrechten

  Gelet op het grote prijsverschil in Nederland tussen het F1 TV Pro- en Viaplay-abonnement en het feit dat NENT veel geld heeft uitgegeven voor de uitzendrechten van Formule 1 om Viaplay in de markt te zetten, is het niet ondenkbaar dat ook in Nederland wijzigingen bij het F1 TV Pro-abonnement worden doorgevoerd. Totaal TV vroeg Viaplay Nederland om duiding in deze materie, maar hierover kunnen op dit moment nog geen mededelingen worden gedaan.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayFormule 1abonnementF1 TV Pro

  Reacties

 1. TV-TIP Live and Let Die

  Live and Let Die
  RTL 7 om 20:25 uur
  James Bond (Roger Moore, die de rol hier voor het eerst speelt) doet onderzoek naar de moord op drie collega's. Hij ontdekt dat de slachtoffers alle drie contact hadden met Kananga (Yaphet Kotto), de dictator van het Caraïbische eiland San Monique. Op San Monique krijgt 007 te maken met drugs, geweld en de duistere krachten van voodoo.

  TV-TIP Wheeler Dealers

  Wheeler Dealers
  discovery om 20:30 uur
  In mei 2002 werd de liefhebber van brullende motoren en brandend rubber getrakteerd op de gepeperde versie van de vrij brave Audi A6 Avant, de RS6 Avant. Met in het vooronder een 4,2 liter twinturbo V8, goed voor 450 pk, sprintte de opgepompte stationwagen in een duizelingwekkende 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Mike vindt een ultra­marijnblauw exemplaar van de eerste generatie, die Elvis nog verder oppompt om het op het circuit op te nemen tegen dé sportwagen der sportwagens: de Porsche 911.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)