1. Nieuws

  Onweer en hitte zorgen voor storing bij Ziggo, KPN, T-Mobile en Canal Digitaal

  De hitte van de afgelopen dagen gaat niet alleen bij een deel van de Nederlanders, maar ook bij aanbieders van tv en internet tol eisen.
  Jarco Kriek
  11 august 2020
  comments 3
  Onweer en hitte zorgen voor storing bij Ziggo, KPN, T-Mobile en Canal Digitaal
  Foto ProShots

  Al vijf dagen stijgt het kwik in een groot deel van Nederland boven de dertig graden. Ook in de komende dagen blijven soortgelijke temperaturen Nederland beheersen. Dit maakt de kans op storing van tv en internet bij aanbieders die van vaste netwerken gebruikmaken groter. Dit komt onder meer door oververhitting van wijkkasten, wijkcentrales en binnen het netwerk gebruikte apparatuur. De twee netwerkbeheerders van Nederland VodafoneZiggo (Ziggo) en KPN doen wel uiterste inspanningen om het netwerk stabiel te houden en bijvoorbeeld gebouwen en apparatuur binnen het netwerk goed te koelen. Toch liggen volgens storingsmelder allestoringen.nl het aantal door Ziggo- en KPN-klanten gemelde storingen boven het gemiddelde. Ook bij aanbieders die via het netwerk van KPN diensten aan klanten leveren – waaronder T-Mobile – ligt het aantal klachten boven het gemiddelde.

   

  Onweer

  Een andere spelbreker voor storingsvrij gebruik van diensten is onweer, eventueel gepaard met hevige regenbuien. Zo was een transponder van Canal Digitaal vanmiddag via de satelliet enige tijd buiten gebruik. De via deze transponder uitgezonden tv- en radiozenders waren enige tijd niet beschikbaar. De storing werd vermoedelijk door onweer en regen bij de uplinklocatie van deze transponder veroorzaakt. Dus niet alleen als het bij de satellietkijker thuis hevig onweert en regent, kan het satellietsignaal tijdelijk uitvallen. Onweer kan verder ook inslaan op gebouwen en in apparatuur van VodafoneZiggo en KPN en bij vaste netwerken tot vaak langdurige storing leiden.

   

  TV-decoders

  Nederlanders kunnen thuis zorgen dat de kans op storing minder groot wordt. Zo worden vooral tv-decoders met een fysieke interne harde schijf om programma’s op te nemen sneller verhit. De combinatie van de warme woon- of slaapkamer en de hitte die de tv-decoder produceert, kan voor problemen zorgen. Er zijn vooral meldingen van defecte oudere Linux satellietontvangers en de door Ziggo in bruikleen geleverde Mediabox XL, ook wel bekend als Horizon Mediabox. Overigens is het de taak van de consument om in het eigen huis gebruikte (bruikleen)apparatuur tijdens warme dagen zelf deugdelijk te koelen.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-MobileCanal DigitaalM7 GrouphittegolfweeronweerstoringkabelkoperdraadDSLsatelliettvtelevisieinternetdecodertv-decoderbruikleendecoder

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • Marionette met Thekla Reuten

   Win kaarten voor de bioscoopfilm Marionette (met Thekla Reuten)

   Na de tragische dood van haar man verhuist de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter (Thekla Reuten) naar Schotland. Een van haar nieuwe patiënten is de tienjarige Manny, een gesloten en geheimzinnige jongen die tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze thriller weggeven.

  TV-TIP Green Zone

  Green Zone
  RTL 7 om 20:30 uur
  Enkele Amerikaanse militairen gaan onder leiding van Roy Miller in de Iraakse woestijn op zoek naar massavernietigingswapens. Terwijl ze van het ene gevaar in het andere tuimelen, komt er heel wat geheime informatie aan het licht over de totstandkoming van de oorlog.

  TV-TIP Walking on Sunshine

  Walking on Sunshine
  RTL 8 om 20:30 uur
  Op uitnodiging van haar zus vliegt de Britse Taylor naar de zonovergoten Italiaanse kust waar ze ooit een heerlijke vakantie had. Op het strand ontmoet ze gelijk haar vrienden van toen, waaronder Elena die nog altijd gelukkig is met haar vakantievriendje. Taylor vraagt zich af of ze haar eigen vakantieliefde Raf nog zal terugzien.

  Interview

  • Dynamo Beyond Belief

   Dynamo

   Dynamo Beyond Belief

   Steven Frayne, beter bekend als Dynamo, was door ziekte lange tijd uit de running. Maar de Britse illusionist is weer helemaal terug met de driedelige serie Dynamo Beyond Belief.
   Reacties0 reactie(s)