Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Onweer en hitte zorgen voor storing bij Ziggo, KPN, T-Mobile en Canal Digitaal

  De hitte van de afgelopen dagen gaat niet alleen bij een deel van de Nederlanders, maar ook bij aanbieders van tv en internet tol eisen.
  Jarco Kriek
  11 august 2020
  comments 3
  Onweer en hitte zorgen voor storing bij Ziggo, KPN, T-Mobile en Canal Digitaal
  Foto ProShots

  Al vijf dagen stijgt het kwik in een groot deel van Nederland boven de dertig graden. Ook in de komende dagen blijven soortgelijke temperaturen Nederland beheersen. Dit maakt de kans op storing van tv en internet bij aanbieders die van vaste netwerken gebruikmaken groter. Dit komt onder meer door oververhitting van wijkkasten, wijkcentrales en binnen het netwerk gebruikte apparatuur. De twee netwerkbeheerders van Nederland VodafoneZiggo (Ziggo) en KPN doen wel uiterste inspanningen om het netwerk stabiel te houden en bijvoorbeeld gebouwen en apparatuur binnen het netwerk goed te koelen. Toch liggen volgens storingsmelder allestoringen.nl het aantal door Ziggo- en KPN-klanten gemelde storingen boven het gemiddelde. Ook bij aanbieders die via het netwerk van KPN diensten aan klanten leveren – waaronder T-Mobile – ligt het aantal klachten boven het gemiddelde.

   

  Onweer

  Een andere spelbreker voor storingsvrij gebruik van diensten is onweer, eventueel gepaard met hevige regenbuien. Zo was een transponder van Canal Digitaal vanmiddag via de satelliet enige tijd buiten gebruik. De via deze transponder uitgezonden tv- en radiozenders waren enige tijd niet beschikbaar. De storing werd vermoedelijk door onweer en regen bij de uplinklocatie van deze transponder veroorzaakt. Dus niet alleen als het bij de satellietkijker thuis hevig onweert en regent, kan het satellietsignaal tijdelijk uitvallen. Onweer kan verder ook inslaan op gebouwen en in apparatuur van VodafoneZiggo en KPN en bij vaste netwerken tot vaak langdurige storing leiden.

   

  TV-decoders

  Nederlanders kunnen thuis zorgen dat de kans op storing minder groot wordt. Zo worden vooral tv-decoders met een fysieke interne harde schijf om programma’s op te nemen sneller verhit. De combinatie van de warme woon- of slaapkamer en de hitte die de tv-decoder produceert, kan voor problemen zorgen. Er zijn vooral meldingen van defecte oudere Linux satellietontvangers en de door Ziggo in bruikleen geleverde Mediabox XL, ook wel bekend als Horizon Mediabox. Overigens is het de taak van de consument om in het eigen huis gebruikte (bruikleen)apparatuur tijdens warme dagen zelf deugdelijk te koelen.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-MobileCanal DigitaalM7 GrouphittegolfweeronweerstoringkabelkoperdraadDSLsatelliettvtelevisieinternetdecodertv-decoderbruikleendecoder

  Reacties

 1. TV-TIP Aussie Gold Hunters

  Aussie Gold Hunters
  Discovery Channel om 20:30 uur
  Goud, zweet en tranen in het ­nieuwe seizoen van Aussie Gold Hunters. Want met ­goudprijzen op record­hoogte ­nemen de ­goudzoekers in de snikhete en ­uitgestrekte Outback van Australië nog meer risico om de jackpot naar de oppervlakte te schoffelen. Zo ­besluiten The Dust Devils om met een konvooi aan kostbare machines 1200 km het land in te trekken. Maar ligt het goud daar wel te blinken? De Poseidon Crew heeft in ieder geval wel succes.

  TV-TIP Andy & Melisa

  Andy & Melisa
  SBS 6 om 20:30 uur
  Na een kleine flirt met RTL en een paar jaar radiostilte keren Andy en vriendin Melisa – de twee zijn al jaren gescheiden – terug op het oude SBS-nest. En hier blijkt dat er eigenlijk niks veranderd is. Al ligt de oud-voetballer niet meer dagen gestrekt op de bank. Er is tv-werk, een YouTube-kanaal en er moet ook geklust worden in hun nieuwe stek aan de Costa de Sol, dat gereedgemaakt moet worden voor de verhuur.

  Interview