Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Onweer en hitte zorgen voor storing bij Ziggo, KPN, T-Mobile en Canal Digitaal

  De hitte van de afgelopen dagen gaat niet alleen bij een deel van de Nederlanders, maar ook bij aanbieders van tv en internet tol eisen.
  Jarco Kriek
  11 august 2020
  comments 3
  Onweer en hitte zorgen voor storing bij Ziggo, KPN, T-Mobile en Canal Digitaal
  Foto ProShots

  Al vijf dagen stijgt het kwik in een groot deel van Nederland boven de dertig graden. Ook in de komende dagen blijven soortgelijke temperaturen Nederland beheersen. Dit maakt de kans op storing van tv en internet bij aanbieders die van vaste netwerken gebruikmaken groter. Dit komt onder meer door oververhitting van wijkkasten, wijkcentrales en binnen het netwerk gebruikte apparatuur. De twee netwerkbeheerders van Nederland VodafoneZiggo (Ziggo) en KPN doen wel uiterste inspanningen om het netwerk stabiel te houden en bijvoorbeeld gebouwen en apparatuur binnen het netwerk goed te koelen. Toch liggen volgens storingsmelder allestoringen.nl het aantal door Ziggo- en KPN-klanten gemelde storingen boven het gemiddelde. Ook bij aanbieders die via het netwerk van KPN diensten aan klanten leveren – waaronder T-Mobile – ligt het aantal klachten boven het gemiddelde.

   

  Onweer

  Een andere spelbreker voor storingsvrij gebruik van diensten is onweer, eventueel gepaard met hevige regenbuien. Zo was een transponder van Canal Digitaal vanmiddag via de satelliet enige tijd buiten gebruik. De via deze transponder uitgezonden tv- en radiozenders waren enige tijd niet beschikbaar. De storing werd vermoedelijk door onweer en regen bij de uplinklocatie van deze transponder veroorzaakt. Dus niet alleen als het bij de satellietkijker thuis hevig onweert en regent, kan het satellietsignaal tijdelijk uitvallen. Onweer kan verder ook inslaan op gebouwen en in apparatuur van VodafoneZiggo en KPN en bij vaste netwerken tot vaak langdurige storing leiden.

   

  TV-decoders

  Nederlanders kunnen thuis zorgen dat de kans op storing minder groot wordt. Zo worden vooral tv-decoders met een fysieke interne harde schijf om programma’s op te nemen sneller verhit. De combinatie van de warme woon- of slaapkamer en de hitte die de tv-decoder produceert, kan voor problemen zorgen. Er zijn vooral meldingen van defecte oudere Linux satellietontvangers en de door Ziggo in bruikleen geleverde Mediabox XL, ook wel bekend als Horizon Mediabox. Overigens is het de taak van de consument om in het eigen huis gebruikte (bruikleen)apparatuur tijdens warme dagen zelf deugdelijk te koelen.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-MobileCanal DigitaalM7 GrouphittegolfweeronweerstoringkabelkoperdraadDSLsatelliettvtelevisieinternetdecodertv-decoderbruikleendecoder

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Synchronic

   Synchronic is een intrigerende sci-fi horrortrip over een designerdrug die toegang lijkt te geven tot bizarre, buitenaardse werelden. Wij geven de dvd van deze excentrieke film vijf keer weg.

  TV-TIP All you need is love

  All you need is love
  RTL 4 om 20:30 uur
  In een tijd als deze kunnen de meesten van ons wel wat extra liefde gebruiken. Robert ten Brink komt als geroepen!

  TV-TIP De douane in actie

  De douane in actie
  RTL 5 om 20:30 uur
  Voor het tweede seizoen op rij volgen we in De Douane in Actie opnieuw een aantal speurende douaniers.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Kinderen kopen een huis

   Leonie ter Braak gaat samen met kinderen én makelaar Geert Klaver op huizenjacht. Elke aflevering leren we een nieuw gezin kennen.
   Reacties0 reactie(s)