1. Nieuws

  Ook 'Eemland' wil France 2 analoog op de kabel

  En weer is er een programmaraad bij gekomen die de Franse nationale publieke zender France 2 graag in het analoog kabelaanbod wil als vervanger voor TV5 Monde
  Jan-Hein Visser
  2 september 2009
  comments 0
  Ook 'Eemland' wil France 2 analoog op de kabel
  Programmaraad Eemland, die adviseert over het analoge tv-pakket in Amersfoort en omgeving wil France 2 ook volgend jaar weer in het analoge basispakket adviseren en vindt daarmee dus dat Ziggo die zender analoog moet doorgeven.

  Daarmee sluit Programmaraad Eemland zich voor wat betreft France 2 intussen aan bij collega's uit onder meer Zoetermeer, Delft, Amstelveen, Utrecht en Breda e.o. evenals het voormalige Multikabel gebied in Noord-Holland. De programmaraden (die alleen over het analoge basispakket adviseren) kiezen voor France 2 omdat TV5 Monde Europe niet mee analoog beschikbaar is bij Ziggo. TV5 maakte afspraken met Ziggo om in het digitaal basispakket overal beschikbaar te zijn en is dus voor analoge doorgifte ofwel advisering niet meer beschikbaar.

  Ziggo weigert tot nu toe de adviezen op te volgen omdat zij juist minder analoge kanalen aanbieden en van mening zijn dat het volstaat France 2 in het digitale basispakket door te geven. Ziggo biedt via de decoder, zonder verdere meerkosten, immers de omroepen TV5 Monde, France 2 en RTBF Sat aan. Diverse rechtszaken zijn aanhangig gemaakt door de programmaraden maar de procedures zijn intussen ingewikkeld en lang aan het worden. Ziggo liet ons eerder weten in de problemen te komen als ze bepaalde buitenlandse omroepen weer verplicht analoog zouden moeten doorgeven.

  France 2 (vroegere Antenne 2) is de nationale publieke zender van Frankrijk met veel nieuws en entertainment. France 2 is in Nederland te ontvangen bij Ziggo en Caiway (digitaal) en ook bij Delta Kabel in Zeeland (ook analoog). Een ongecodeerde digitale versie is ook te vinden op de satelliet op de 'Franse'  Atlantic Bird 3 die op 5 graden west hangt.
  France 2ZiggoEemland

  Reacties

 1. TV-TIP Stand van Nederland

  Stand van Nederland
  NPO 2 om 20:25 uur
  Ooit was je gulden op de markt een daalder waard, maar tegenwoordig moet je voor koopjes bij de Turk of online zijn. Met luxe voedingsproducten valt nog wél geld te verdienen, dat bewijzen handelaren op de markt in Valkenswaard. Met hart en ziel bouwen ze aan een levendige markt waar beleving een grote rol speelt.

  Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

   Favoriete personages keren terug in dit 3D actie-spektakel. De film vol imposante dinosaurussen introduceert nieuwe soorten die nog angstaanjagender zijn dan ooit tevoren. Totaal TV mag vijf keer een VIP-pakket voor deze avonturenfilm weggeven met daarin een pet en natuurlijk twee bioscoopkaartjes voor de film.

  TV-TIP The Expendables 2

  The Expendables 2
  RTL 7 om 20:28 uur
  Er zijn best wat vervolgfilms gemaakt die het origineel evenaarden of zelfs overtroffen. Bij actiefilms is dit echter zelden het geval. Tót Sylvester Stallone besloot om de regie van The Expendables 2 aan een ander over te laten. De actie, de stunts, het verhaal én de opperschurk zijn stukken overtuigender dan in deel één.