Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Open Dutch Fiber en T-Mobile blijven in sneltreinvaart glasvezel aanleggen

  Wederom heeft Open Dutch Fiber een nieuw glasvezelnetwerk aangekondigd. Dit keer wordt de Brabantse gemeente Waalwijk verglaasd.
  Jarco Kriek
  8 juli 2022
  comments 1
  Open Dutch Fiber en T-Mobile blijven in sneltreinvaart glasvezel aanleggen
  Foto Getty Images

  Open Dutch Fiber gaat in Waalwijk 14.500 woningen op glasvezel aansluiten. Net als bij de overige glasvezelnetwerken van Open Dutch Fiber (ODF) wordt T-Mobile de hoofdhuurder. ODF-netwerken zijn open. Dit betekent dat naast T-Mobile ook andere serviceproviders diensten kunnen aanbieden. ODF verwacht dat over twee maanden de eerste woningen al op het glasvezelnetwerk aangesloten zijn. T-Mobile levert via ODF-netwerken internet met een maximale symmetrische snelheid van 1Gbps (1000Mbps) aan. Ziggo levert via het kabelnetwerk in Waalwijk eveneens breedbandinternet met een maximale downloadsnelheid van 1Gbps aan. De uploadsnelheid blijft met 50Mbps echter ver achter ten opzichte van glasvezel.

   

  Andere steden

  ODF timmert hard aan de weg met de aanleg van glasvezel. Deze week kondigde het bedrijf al nieuwe glasvezelnetwerken aan in Woerden en Rotterdam Charlois. Op dit moment is ODF netwerken aan het aanleggen in Den Haag, Eindhoven, Zoetermeer, Haarlem, Utrecht, Rotterdam en Ridderkerk. Het aantal woningen dat ODF gaat verglazen komt hierdoor nu al boven de half miljoen uit. Daarnaast nam ODF onlangs de glasvezelnetwerken van E-Fiber over.

  Open Dutch FiberT-Mobileglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Live and Let Die

  Live and Let Die
  RTL 7 om 20:25 uur
  James Bond (Roger Moore, die de rol hier voor het eerst speelt) doet onderzoek naar de moord op drie collega's. Hij ontdekt dat de slachtoffers alle drie contact hadden met Kananga (Yaphet Kotto), de dictator van het Caraïbische eiland San Monique. Op San Monique krijgt 007 te maken met drugs, geweld en de duistere krachten van voodoo.

  TV-TIP Wheeler Dealers

  Wheeler Dealers
  discovery om 20:30 uur
  In mei 2002 werd de liefhebber van brullende motoren en brandend rubber getrakteerd op de gepeperde versie van de vrij brave Audi A6 Avant, de RS6 Avant. Met in het vooronder een 4,2 liter twinturbo V8, goed voor 450 pk, sprintte de opgepompte stationwagen in een duizelingwekkende 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Mike vindt een ultra­marijnblauw exemplaar van de eerste generatie, die Elvis nog verder oppompt om het op het circuit op te nemen tegen dé sportwagen der sportwagens: de Porsche 911.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)