Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Open Dutch Fiber en T-Mobile blijven in sneltreinvaart glasvezel aanleggen

  Wederom heeft Open Dutch Fiber een nieuw glasvezelnetwerk aangekondigd. Dit keer wordt de Brabantse gemeente Waalwijk verglaasd.
  Jarco Kriek
  8 juli 2022
  comments 1
  Open Dutch Fiber en T-Mobile blijven in sneltreinvaart glasvezel aanleggen
  Foto Getty Images

  Open Dutch Fiber gaat in Waalwijk 14.500 woningen op glasvezel aansluiten. Net als bij de overige glasvezelnetwerken van Open Dutch Fiber (ODF) wordt T-Mobile de hoofdhuurder. ODF-netwerken zijn open. Dit betekent dat naast T-Mobile ook andere serviceproviders diensten kunnen aanbieden. ODF verwacht dat over twee maanden de eerste woningen al op het glasvezelnetwerk aangesloten zijn. T-Mobile levert via ODF-netwerken internet met een maximale symmetrische snelheid van 1Gbps (1000Mbps) aan. Ziggo levert via het kabelnetwerk in Waalwijk eveneens breedbandinternet met een maximale downloadsnelheid van 1Gbps aan. De uploadsnelheid blijft met 50Mbps echter ver achter ten opzichte van glasvezel.

   

  Andere steden

  ODF timmert hard aan de weg met de aanleg van glasvezel. Deze week kondigde het bedrijf al nieuwe glasvezelnetwerken aan in Woerden en Rotterdam Charlois. Op dit moment is ODF netwerken aan het aanleggen in Den Haag, Eindhoven, Zoetermeer, Haarlem, Utrecht, Rotterdam en Ridderkerk. Het aantal woningen dat ODF gaat verglazen komt hierdoor nu al boven de half miljoen uit. Daarnaast nam ODF onlangs de glasvezelnetwerken van E-Fiber over.

  Open Dutch FiberT-Mobileglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Beste Kijkers

  Beste Kijkers
  RTL 4 om 21:35 uur
  Ruben Nicolai staat te trappelen voor een nieuw seizoen Beste Kijkers, het tiende alweer. Je schakelt in voor het commentaar op de grappigste filmpjes van de afgelopen week, maar blijft hangen voor Ruben, Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbrugge die elkaar én hun team­leden in de maling nemen. Het programma leek een beetje uit de gratie, maar keerde in 2023 terug op tv. Nog geen jaar later loeren we al naar het derde seizoen sinds de break.

  TV-TIP Spooked: Ireland

  Spooked: Ireland
  discovery om 22:30 uur
  Na zijn spoken­expeditie in Schotland springt medium Chris Fleming het Noorderkanaal over. In Spooked: Ireland bezoekt hij de meest afgelegen kastelen en spookhuizen, op zoek naar para­normale verschijnselen. Chris wordt bijgestaan door de Ierse reality-ster en presentatrice Vogue Williams. Het duo bezoekt beruchte Ierse griezel­locaties als Charleville Castle, Leap Castle en de lugubere Wicklow-gevangenis, ook wel bekend als ‘de poorten van de hel’.

  Interview