Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Open Dutch Fiber en T-Mobile blijven in sneltreinvaart glasvezel aanleggen

  Wederom heeft Open Dutch Fiber een nieuw glasvezelnetwerk aangekondigd. Dit keer wordt de Brabantse gemeente Waalwijk verglaasd.
  Jarco Kriek
  8 juli 2022
  comments 1
  Open Dutch Fiber en T-Mobile blijven in sneltreinvaart glasvezel aanleggen
  Foto Getty Images

  Open Dutch Fiber gaat in Waalwijk 14.500 woningen op glasvezel aansluiten. Net als bij de overige glasvezelnetwerken van Open Dutch Fiber (ODF) wordt T-Mobile de hoofdhuurder. ODF-netwerken zijn open. Dit betekent dat naast T-Mobile ook andere serviceproviders diensten kunnen aanbieden. ODF verwacht dat over twee maanden de eerste woningen al op het glasvezelnetwerk aangesloten zijn. T-Mobile levert via ODF-netwerken internet met een maximale symmetrische snelheid van 1Gbps (1000Mbps) aan. Ziggo levert via het kabelnetwerk in Waalwijk eveneens breedbandinternet met een maximale downloadsnelheid van 1Gbps aan. De uploadsnelheid blijft met 50Mbps echter ver achter ten opzichte van glasvezel.

   

  Andere steden

  ODF timmert hard aan de weg met de aanleg van glasvezel. Deze week kondigde het bedrijf al nieuwe glasvezelnetwerken aan in Woerden en Rotterdam Charlois. Op dit moment is ODF netwerken aan het aanleggen in Den Haag, Eindhoven, Zoetermeer, Haarlem, Utrecht, Rotterdam en Ridderkerk. Het aantal woningen dat ODF gaat verglazen komt hierdoor nu al boven de half miljoen uit. Daarnaast nam ODF onlangs de glasvezelnetwerken van E-Fiber over.

  Open Dutch FiberT-Mobileglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP The Secret: Dare to Dream

  The Secret: Dare to Dream
  RTL 8 om 20:25 uur
  Weduwe Miranda Wells (Katie Holmes) heeft het zwaar als alleenstaande moeder van drie kinderen. Een naderende orkaan geeft haar nog meer zorgen. Dan ontmoet ze de mysterieuze Bray Johnson (Josh Lucas). Hij biedt precies de hulp die ze nodig heeft. Alleen heeft Bray een geheim dat de hun groeiende band compleet kan veranderen.

  TV-TIP Portretten van Krabbé

  Portretten van Krabbé
  NPO 2 om 20:30 uur
  Om de kern van iemand te vangen in een portret is het handig om die persoon ook daadwerkelijk te kennen. In Portretten van Krabbé gaat Jasper Krabbé, voordat-ie überhaupt een lik verf op het doek heeft gekwast, dan ook een weekend op pad met de bekende geportretteerden in spe. In deze eerste aflevering is dat Tom Waes. Met hem bezoekt Jasper onder andere café d’Anvers in het ruige deel van Antwerpen, waar Tom als uitsmijter heeft gewerkt.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)