Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Open Dutch Fiber koopt E-Fiber

  Nummer drie op de glasvezelmarkt E-Fiber is opgekocht door Open Dutch Fiber (ODF Group). Dit heeft E-Fiber bekendgemaakt.
  Jarco Kriek
  4 mei 2022
  comments 0
  Open Dutch Fiber koopt E-Fiber
  Foto ProShots

  De overname past goed in de groeiambities die ODF Group heeft. "Hiermee breiden we ons netwerk aanzienlijk uit en klanten van ODF en E-Fiber kunnen hiervan profiteren en diensten aanbieden aan hun eindklanten via zowel ODF- als E-fiber netwerken", zegt Floris van den Broek Co-CEO van ODF Group. De transactie heeft geen gevolgen voor de aanleg van glasvezel bij lopende projecten van E-Fiber. Op dit moment werkt E-Fiber onder meer aan de uitrol in onder andere Moerdijk, Hoeksche Waard, Sittard-Geleen en Zundert. Er is geen overlap van de huidige netwerken van E-Fiber en ODF.

   

  Meer aansluitingen

  ODF rolt in Nederland glasvezel uit waarbij T-Mobile de hoofdhuurder is. ODF had voor de overname met de eigen glasvezelnetwerken toegang tot bijna 100.000 woningen en bedrijven. Door de overname van E-Fiber wordt dit aantal 180.000 hoger. ODF Group wordt hierdoor na KPN NetwerkNL (3,3 miljoen) en Delta Fiber (780.000) de nummer drie glasvezelexploitant van Nederland. ODF heeft de ambitie te groeien tot toegang bij meer dan een miljoen adressen (home passed) in 2025.

   

  ODF Group

  ODF Group is sinds vorig jaar in Nederland actief als glasvezelexploitant en richt zich daarbij vooral op grotere steden. Het bedrijf zet op dit moment zijn uitrolwerkzaamheden onder andere in steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Haarlem. Open Dutch Fiber (ODF Group) is een joint venture van Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) en Deutsche Telekom Capital Partners (DTCP).

  Open Dutch FiberODFE-Fiberglasvezelovername

  Reacties

 1. TV-TIP De Grote Huisverbouwing

  De Grote Huisverbouwing
  SBS 6 om 17:00 uur
  Doordat de aannemers, stukadoors en schilders niet aan zijn te slepen, slaan steeds meer Nederlanders zelf aan het boren, schroeven en sauzen. Maar lang niet iedereen is gezegend met het talent of het inzicht om de gedateerde binnenboel zonder ongelukken naar het heden te klussen. Om te voor­komen dat een roedel hobbyklussers zichzelf vastniet aan het nieuwe tapijt, nemen stylist Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers het kluswerk uit handen om het huis om te toveren in een paleis.

  TV-TIP Flip or Flop

  Flip or Flop
  TLC om 18:00 uur
  Tarek el Moussa is, naar eigen zeggen, gezegend met een uitmuntende vastgoedneus. Samen met zijn (inmiddels ex-) vrouw Christina koopt hij huizen voor een prik, om die wat aan kant te timmeren en vervolgens voor de hoofdprijs te verkopen. Dit keer krijgen de twee een tip over een gigantisch, maar vervallen huis in het chique Anaheim Hills. De prijs is fors, het risico daarom groot. Want om het pand überhaupt aan te kunnen schaffen, moeten ze een dealtje sluiten met een investeerder.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)