Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Open Dutch Fiber koopt E-Fiber

  Nummer drie op de glasvezelmarkt E-Fiber is opgekocht door Open Dutch Fiber (ODF Group). Dit heeft E-Fiber bekendgemaakt.
  Jarco Kriek
  4 mei 2022
  comments 0
  Open Dutch Fiber koopt E-Fiber
  Foto ProShots

  De overname past goed in de groeiambities die ODF Group heeft. "Hiermee breiden we ons netwerk aanzienlijk uit en klanten van ODF en E-Fiber kunnen hiervan profiteren en diensten aanbieden aan hun eindklanten via zowel ODF- als E-fiber netwerken", zegt Floris van den Broek Co-CEO van ODF Group. De transactie heeft geen gevolgen voor de aanleg van glasvezel bij lopende projecten van E-Fiber. Op dit moment werkt E-Fiber onder meer aan de uitrol in onder andere Moerdijk, Hoeksche Waard, Sittard-Geleen en Zundert. Er is geen overlap van de huidige netwerken van E-Fiber en ODF.

   

  Meer aansluitingen

  ODF rolt in Nederland glasvezel uit waarbij T-Mobile de hoofdhuurder is. ODF had voor de overname met de eigen glasvezelnetwerken toegang tot bijna 100.000 woningen en bedrijven. Door de overname van E-Fiber wordt dit aantal 180.000 hoger. ODF Group wordt hierdoor na KPN NetwerkNL (3,3 miljoen) en Delta Fiber (780.000) de nummer drie glasvezelexploitant van Nederland. ODF heeft de ambitie te groeien tot toegang bij meer dan een miljoen adressen (home passed) in 2025.

   

  ODF Group

  ODF Group is sinds vorig jaar in Nederland actief als glasvezelexploitant en richt zich daarbij vooral op grotere steden. Het bedrijf zet op dit moment zijn uitrolwerkzaamheden onder andere in steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Haarlem. Open Dutch Fiber (ODF Group) is een joint venture van Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) en Deutsche Telekom Capital Partners (DTCP).

  Open Dutch FiberODFE-Fiberglasvezelovername

  Reacties

 1. TV-TIP EK Wielrennen Mannen

  EK Wielrennen Mannen
  NPO 1 om 13:10 uur
  Op het ­Europees kampioenschap in fietsprovincie Drenthe beginnen de wielrenners vandaag in Assen, om vervolgens met een lus naar afvalberg Col du VAM te rijden. Remco Evenepoel is er niet bij: de wereld­kampioen tijdrijden krijgt rust na de Ronde van Spanje. Ook Mathieu van der Poel laat verstek gaan en focust zich vanwege de Olympische Spelen op een mountainbike test-event in Parijs. Wout van Aert heeft echter wel oren naar de wit-blauwe trui met gouden sterren.

  TV-TIP Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries

  Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries
  BBC First om 20:00 uur
  In deze spin-off van Miss Fisher’s Murder Mysteries, die zich afspeelt in de jaren zestig, arriveert Peregrine in Melbourne om de erfenis van haar vermiste tante te ontvangen. Wanneer de jonge vrouw ontdekt hoe avontuurlijk Phryne was, wil zij in haar tantes voetsporen treden. Er zit maar één ding op: ook een moord oplossen.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)