Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Open Dutch Fiber koopt E-Fiber

  Nummer drie op de glasvezelmarkt E-Fiber is opgekocht door Open Dutch Fiber (ODF Group). Dit heeft E-Fiber bekendgemaakt.
  Jarco Kriek
  4 may 2022
  comments 0
  Open Dutch Fiber koopt E-Fiber
  Foto ProShots

  De overname past goed in de groeiambities die ODF Group heeft. "Hiermee breiden we ons netwerk aanzienlijk uit en klanten van ODF en E-Fiber kunnen hiervan profiteren en diensten aanbieden aan hun eindklanten via zowel ODF- als E-fiber netwerken", zegt Floris van den Broek Co-CEO van ODF Group. De transactie heeft geen gevolgen voor de aanleg van glasvezel bij lopende projecten van E-Fiber. Op dit moment werkt E-Fiber onder meer aan de uitrol in onder andere Moerdijk, Hoeksche Waard, Sittard-Geleen en Zundert. Er is geen overlap van de huidige netwerken van E-Fiber en ODF.

   

  Meer aansluitingen

  ODF rolt in Nederland glasvezel uit waarbij T-Mobile de hoofdhuurder is. ODF had voor de overname met de eigen glasvezelnetwerken toegang tot bijna 100.000 woningen en bedrijven. Door de overname van E-Fiber wordt dit aantal 180.000 hoger. ODF Group wordt hierdoor na KPN NetwerkNL (3,3 miljoen) en Delta Fiber (780.000) de nummer drie glasvezelexploitant van Nederland. ODF heeft de ambitie te groeien tot toegang bij meer dan een miljoen adressen (home passed) in 2025.

   

  ODF Group

  ODF Group is sinds vorig jaar in Nederland actief als glasvezelexploitant en richt zich daarbij vooral op grotere steden. Het bedrijf zet op dit moment zijn uitrolwerkzaamheden onder andere in steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Haarlem. Open Dutch Fiber (ODF Group) is een joint venture van Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) en Deutsche Telekom Capital Partners (DTCP).

  Open Dutch FiberODFE-Fiberglasvezelovername

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)