Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Open Dutch Fiber voert druk Ziggo verder op

  Ziggo krijgt niet alleen in grote en middelgrote steden concurrentie van de glasvezelnetwerken van Open Dutch Fiber, maar ook vaker in kleinere gemeenten.
  Jarco Kriek
  31 januari 2023
  comments 5
  Open Dutch Fiber voert druk Ziggo verder op
  Foto Getty Images

  In Edam, Volendam en Waterland krijgen 17.000 adressen toegang tot supersnel internet via de glasvezel van T-Mobile en Open Dutch Fiber. Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren zo een bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland. Naar verwachting kunnen de eerste adressen, bestaande uit huishoudens en ondernemers, vanaf juni 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot maximaal 1000Mbps (1Gbps).

   

  Druk op Ziggo

  De werkzaamheden beginnen in februari 2023 en inwoners en ondernemers worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Ziggo levert op dit moment in deze gemeenten al internet met dezelfde maximale downloadsnelheid. De uploadsnelheid blijft bij het kabelbedrijf echter achter.

   

  Meer gebieden

  Open Dutch Fiber timmert goed aan de weg in Nederland. De glasvezelexploitant – met T-Mobile als hoofdhuurder – heeft in de afgelopen periode in diverse steden en gemeenten glasvezel aangelegd of aangekondigd dit te gaan doen. Dit is onder meer het geval in Eindhoven, Zoetermeer, Haarlem, Den Haag en Rotterdam, Utrecht, Ridderkerk, Leidschendam/Voorburg, Delft, Venlo, Roosendaal, Amsterdam, Heemskerk, Beverwijk, Hellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, Voorschoten, Capelle aan de IJssel, Assen, Purmerend, Rucphen, Leiden, Hillegom en Lisse.

  Open Dutch FiberODFT-MobileglasvezeltvtelevisieinternetZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiedruk

  Reacties

 1. TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  TV-TIP Wheeler Dealers World Tour

  Wheeler Dealers World Tour
  discovery om 20:30 uur
  De Wheeler Dealers hebben er zó veel seizoenen opzitten, dat het programma inmiddels ‘klokje rond’ is gegaan. Marc en Elvis vertrekken naar Italië, waar ze relatief goedkoop een Ferrari 348 op de kop kunnen tikken. De combinatie ‘goedkoop’ en ‘Ferrari’ komt niet vaak voor, en er blijkt heel wat aan de auto te mankeren. Elvis moet flink tekeergaan in zijn garage om het racemonster weer terug in tiptop-conditie te brengen.

  Interview