Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Opnieuw illegale IPTV-dienst opgerold

  En weer zijn tienduizenden televisies in Europa op zwart gegaan nadat de servers van een illegale IPTV-dienst in beslag zijn genomen.
  Jarco Kriek
  1 juni 2023
  comments 5
  Opnieuw illegale IPTV-dienst opgerold

  De Europese acties tegen internetcriminelen die illegale IPTV-diensten onderhouden lijken heviger te worden. Nadat vorige week in Den Helder een datacenter met 1.200 servers geheel in beslag werd genomen, is het nu raak in het Verenigd Koninkrijk. Net als de Nederlandse servers in Den Helder bedienden de stilgelegde Britse servers niet alleen kopers van illegale abonnementen in eigen land maar in vrijwel heel Europa. Deze dienst was gespecialiseerd in het aanbieden van live sportcontent. Maar ook duizenden tv-zenders uit de rest van de wereld waren te bekijken.

   

  Hoge straffen

  In Engeland werd vrijwel gelijktijdig een vonnis uitgesproken tegen de vijf uitbaters van een eerder opgerolde illegale tv-dienst. De straffen in het Engeland voor handel in illegale tv-diensten zijn hoog. Dit bleek ook bij de uitspraak tegen deze internetcriminelen: zij moeten tussen de drie en elf jaar de cel in.

  IPTVillegaaltvtelevisieabonnementactie

  Reacties