Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Opnieuw prijsverhoging streamingdienst: Amazon Prime Video niet meer de goedkoopste

  Aan het rijtje van Netflix, Videoland, Disney+, Apple TV+ en Viaplay kan nu ook Amazon Prime Video worden toegevoegd. Al deze streamingdiensten hebben de prijs verhoogd of gaan dat nog doen.
  Jarco Kriek
  2 november 2023
  comments 2
  Opnieuw prijsverhoging streamingdienst: Amazon Prime Video niet meer de goedkoopste
  Foto Getty Images

  Amazon Prime Video is voor bestaande abonnees nog tot 12 december de goedkoopste internationale streamingdienst in Nederland. Na deze datum zijn HBO Max en SkyShowtime goedkoper voor abonnees van het eerste moment. Amazon verhoogt de prijs van streamingdienst Prime Video namelijk met 2 euro per maand van €2,99 naar €4,99, Nieuwe abonnees betalen vanaf vandaag direct de nieuwe prijs.

   

  Jaarabonnement

  Naast de prijsverhoging introduceert Amazon ook een jaarabonnement voor Prime Video. Hiermee kan de prijsverhoging deels worden teruggebracht. De totale prijsverhoging bij afname van een maandabonnement is op jaarbasis 24 euro. Voor het jaarabonnement moet de abonnee vooraf €49,99 betalen. Dit komt overeen met de prijs van tien maanden maandabonnement. De prijsverhoging bij afname wordt hierdoor teruggebracht naar €1,17 per maand, oftewel 14 euro op jaarbasis.

   

  Investeringen

  Het Prime Video-abonnement is onderdeel van Amazon Prime, waarmee een groot deel van de aankopen in de webshop van Amazon gratis thuisgeleverd wordt. Amazon stelt dat de prijsverhoging noodzakelijk is vanwege investeringen in content. Hieronder bevinden zich films en series die exclusief voor Amazon worden gemaakt. Daarnaast moet Amazon vanwege onlangs aangenomen Nederlandse wetgeving vanaf 1 januari minimaal 5 procent van de omzet verplicht investeren in Nederlands content, zoals films, series en documentaires.

  AmazonPrime VideoOTTonlinestreamingdienstfilmsseriesdocumentairesprijsverhogingabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview