Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Opnieuw stopt er een lineaire zender: content verschuift naar streamingdienst

  Het is een trend die in 2023 onverminderd doorzet: mediabedrijven verschuiven de doorgifte van content van traditionele lineaire kanalen naar online diensten.
  Jarco Kriek
  3 januari 2023
  comments 3
  Opnieuw stopt er een lineaire zender: content verschuift naar streamingdienst
  Foto ProShots

  Dit keer is het niet Nederland maar België waar het doek valt voor een lineaire zender. VTM – onderdeel van DPG Media – heeft bekendgemaakt dat het op 9 januari stopt met het lineaire kanaal VTM Kids. Het kanaalslot blijft bij providers als Telenet en Proximus wel beschikbaar, maar de invulling wordt anders. Hoe die nieuwe invulling eruit gaat zien is nog niet bekendgemaakt.

   

  Online

  De content van VTM Kids verhuist naar streamingdienst VTM GO. VTM gaat daarbij nauwer samenwerken met het Belgische mediabedrijf Studio 100. Het aantal titels van dit mediabedrijf wordt uitgebreid en Studio 100 krijgt een eigen omgeving binnen de VTM GO-app. VTM onderbouwt de keuze om te stoppen met lineaire distributie van kindercontent via VTM Kids met een onderzoek dat uitwijst dat 62 procent van de kinderen tussen de 4 en 14 jaar naar content kijkt via video on demand.

  DPG MediaVTMVTM KidslineaironlineOTTstreamingdienstVTM GOmediaconsumptiekijkgedragStudio 100

  Reacties