Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Opnieuw stopt er een lineaire zender: content verschuift naar streamingdienst

  Het is een trend die in 2023 onverminderd doorzet: mediabedrijven verschuiven de doorgifte van content van traditionele lineaire kanalen naar online diensten.
  Jarco Kriek
  3 januari 2023
  comments 3
  Opnieuw stopt er een lineaire zender: content verschuift naar streamingdienst
  Foto ProShots

  Dit keer is het niet Nederland maar België waar het doek valt voor een lineaire zender. VTM – onderdeel van DPG Media – heeft bekendgemaakt dat het op 9 januari stopt met het lineaire kanaal VTM Kids. Het kanaalslot blijft bij providers als Telenet en Proximus wel beschikbaar, maar de invulling wordt anders. Hoe die nieuwe invulling eruit gaat zien is nog niet bekendgemaakt.

   

  Online

  De content van VTM Kids verhuist naar streamingdienst VTM GO. VTM gaat daarbij nauwer samenwerken met het Belgische mediabedrijf Studio 100. Het aantal titels van dit mediabedrijf wordt uitgebreid en Studio 100 krijgt een eigen omgeving binnen de VTM GO-app. VTM onderbouwt de keuze om te stoppen met lineaire distributie van kindercontent via VTM Kids met een onderzoek dat uitwijst dat 62 procent van de kinderen tussen de 4 en 14 jaar naar content kijkt via video on demand.

  DPG MediaVTMVTM KidslineaironlineOTTstreamingdienstVTM GOmediaconsumptiekijkgedragStudio 100

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)