Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Opvallende uitbreiding zenderaanbod Hot Bird-satelliet

  Russische zenders worden vanwege de sancties tegen Rusland grotendeels geweerd van satellieten van Europese satellietbedrijven. Toch wordt het Russische aanbod uitgebreid.
  Jarco Kriek
  7 maart 2024
  comments 3
  Opvallende uitbreiding zenderaanbod Hot Bird-satelliet
  Foto Getty Images

  Op de Hot Bird-satellietpositie 13 graden oost gaat het Franse satellietbedrijf Eutelsat het DTH-platform Svoboda doorgeven. Dit platform bestaat uit Russisch gesproken content afkomstig van de mondiale organisatie van onafhankelijke journalisten Reporters Without Borders (RSF). Het platform levert zowel tv- als radiokanalen.

   

  Ongecodeerd

  Satellietkijkers in Rusland, maar ook Europa en het Midden-Oosten kunnen de kanalen ongecodeerd ontvangen via frequentie 10949 MHz, verticaal, symbolrate 27500, FEC 2/3. Het zenderaanbod is inmiddels met (test)uitzendingen begonnen. Svoboda is de Russische vertaling van het woord vrijheid. Het platform wordt ondersteund door de Europese Commissie.

  EutelsatsatellietHotbirdzenderaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview