Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Overname Paradise FM zorgt voor radiorel op Curaçao

    Op het eerste gezicht leek de overname van de belangrijkste Nederlandstalige radiozender van Curaçao een normale zakelijke transactie.
    Jarco Kriek
    5 juni 2024
    comments 0
    Overname Paradise FM zorgt voor radiorel op Curaçao

    De praktijk is echter anders. De overname van het bedrijf Media Ventures Curaçao NV zorgt namelijk voor een situatie die kan uitgroeien tot een heuse radiorel op het eiland in het Caraïbisch gebied. Onder Media Ventures Curaçao NV vallen namelijk de radiozenders Paradise FM en HITradio 915. Paradise FM is de populairste Nederlands gesproken radiozender van Curaçao nadat het Dolfijn FM van de troon stootte. Dit ondanks dat het voor radiomakers zelf een droom is om bij Dolfijn FM achter het mengpaneel te staan. Dolfijn FM is namelijk de radiozender met wellicht de studio op de mooiste locatie in de wereld. De studio kijkt uit op het strand van Mambo Beach en de hieraan gelegen Caribische Zee.

     

    Nieuwe eigenaren

    Media Ventures Curaçao was al meer dan vijftien jaar in handen van Kees Baas, een Nederlander die zijn sporen in het verleden verdiende in de entertainmentindustrie. Zo was Baas de man achter de glansperiode van platenlabel CNR. Daarna verplaatste Baas zijn activiteiten naar Curaçao, waar hij onder meer in media en vastgoed investeerde. Zijn mediavehikel Media Ventures Curaçao NV – inclusief de beide radiozenders en bijbehorende uitzendvergunningen – verkocht Baas een maand geleden aan Wout Tieleman en Joris Reer.

     

    Missie

    Vooral de naam van Joris Reer is hierbij opvallend. Wout Tieleman is een ondernemer die naast enkele bouw- en grondbedrijven ook in de recreatiesector op Curaçao actief is. Zo is hij ook eigenaar van het Kunuku Aqua Resort op het eiland. Joris Reer is één van de twee stationmanagers van Paradise FM en HITradio 915. De andere stationmanager is – of beter gezegd was - Maarten Schakel. Reer en Schakel hebben beiden een radioverleden bij Dolfijn FM. Reer maakte als eerste de overstap naar Paradise FM. Hij verleidde Schakel om eveneens Dolfijn FM de rug toe te keren. Hun gezamenlijke doel in de functie van stationmanager: Paradise FM de nummer één radiozender van Curaçao maken. Nu deze missie is gelukt, verkoopt Baas de radiozenders op het hoogtepunt. Waarschijnlijk tegen een voor hem zeer gunstige overnameprijs.

     

    Gepasseerd

    Wat opvalt is dat bij de overname de naam van Maarten Schakel ontbreekt. Sterker nog: Schakel wist niets van het overnameplan en werd hierover als mede stationmanager niet ingelicht door noch oud-eigenaar Kees Baas als nieuwe eigenaar en mede stationmanager Joris Reer. Pas toen de handtekening op papier stond en de koopovereenkomst een feit was, werd Schakel hierover volgens eigen zeggen ingelicht. Schakel voelt zich door de gang van zaken gepasseerd en trekt hieruit de conclusie dat er voor hem geen toekomst meer is bij Paradise FM en HITradio 915. Niet als stationmanager, maar ook niet als programmamaker. Dit betekent dat Schakel zoals het er nu naar uitziet donderdag 13 juni zijn laatste programma presenteert op Paradise FM. Daarmee verliest Curaçao zijn best beluisterde Nederlandstalig ochtendprogramma, gemaakt door een man die al bijna twintig jaar een bepalende rol speelt in het radiolandschap op Curaçao.

    CuraçaoParadise FMradioFMovername

    Reacties