Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  'Overtuigd dat het goed komt met Viaplay'

  Viaplay Group koopt met enige regelmaat exclusieve uitzendrechten van sportcompetities voor de eigen streamingdienst Viaplay.
  Jarco Kriek
  10 februari 2023
  comments 11
  'Overtuigd dat het goed komt met Viaplay'
  Foto Getty Images

  In Nederland zijn sporten als darts en de enkele voetbalcompetities – waaronder Premier League en Bundesliga – exclusief te zien bij Viaplay, dat hiervoor de uitzendrechten heeft gekocht. Voor het bekijken van deze sporten is dus een Viaplay-abonnement nodig. Dit abonnement wordt vanaf volgende maand stevig in prijs verhoogd. De vraag is dan ook of de populariteit van deze sporten in Nederland hierdoor niet achteruit holt.

   

  PDC

  De directeur van dartsorganisatie PDC denkt dat het wel meevalt met de negatieve gevolgen voor de populariteit van darts in Nederland, nu de uitzendingen van RTL 7 naar Viaplay zijn verhuisd. "Het is een risico, maar we hebben er goed over nagedacht. Viaplay is een groot bedrijf, dat ons duidelijk heeft gemaakt wat de plannen zijn en hoeveel ze in de uitzendingen gaan investeren. We zijn ervan overtuigd dat het goed komt. Ze hebben in korte tijd al enorm veel abonnees", aldus Matthew Porter in een interview met het Algemeen Dagblad.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstdartsPDC

  Reacties

 1. TV-TIP Sanditon

  Sanditon
  NPO 2 om 17:09 uur
  Negen maanden na de dood van haar tortel Sidney, die in Antigua aan de gele koorts bezweek, keert Charlotte Heywood gedesillusioneerd terug naar Sanditon. In haar kielzog haar jongere zus Alison, die er net als Charlotte alles aan wil doen om de boerenmiddelmaat te ontstijgen. Maar Alison is lang niet de enige frisse wind die door het – inmiddels stuk minder pittoreske, maar des te populairdere en drukkere – kustplaatsje waait: een aantal nieuwe gezichten weet de boel flink op te schudden.

  TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)