Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Politiek grijpt niet in bij conflict KPN en XS4All

    Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat gaat niet ingrijpen bij het huidige conflict tussen KPN en de Ondernemingsraad van XS4All. Dit heeft de bewindsvrouw in een Kamerbrief gesteld.
    Jarco Kriek
    15 oktober 2019
    comments 4
    Politiek grijpt niet in bij conflict KPN en XS4All
    Foto ANP

    Mona Keijzer reageert met de brief op vragen gesteld door Tweede Kamer-fractieleden van de politieke partijen SP en PvdA. KPN houdt vast aan de integratie van XS4All binnen de eigen merknaam in het kader van de éénmerkstrategie. De Ondernemingsraad, medewerkers en een deel van de klanten van XS4All zien niets in de plannen van KPN en willen dat XS4All een zelfstandig bedrijf blijft, al dan niet onder de vleugels van KPN. De Kamerleden wilden onder meer van de staatssecretaris weten wat de gevolgen van het voornemen van KPN zijn voor de keuzevrijheid van de consument.

     

    KPN

    Staatssecretaris Keijzer laat weten geen wettelijke gronden te hebben om in te grijpen bij KPN of XS4All. Verder onderstreept de bewindsvrouw dat alle marktpartijen specifieke diensten – zoals XS4All doet – aan Nederlandse consumenten kunnen leveren. Dit komt door regulering van de koperdraad- en glasvezelnetwerken van KPN. Keijzer stelt verder dat het beleid van de overheid is gericht om die gereguleerde toegangsmogelijkheden te verruimen. Het conflict tussen KPN en de Ondernemingsraad van XS4All moet volgens Keijzer voor de betreffende bestuurskamer uitgevochten te worden.

    KPNXS4AllXS4All Moet Blijventvtelevisieinternetabonnementéénmerkstrategie

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview