Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Prijsverhoging en meerdere abonnementen bij Viaplay?

  Viaplay heeft in Nederland de eigen zaakjes allerminst op een rij. Desondanks heeft eigenaar Viaplay Group verdere Europese uitbreiding aangekondigd.
  Jarco Kriek
  18 oktober 2022
  comments 2
  Prijsverhoging en meerdere abonnementen bij Viaplay?
  Foto Getty Images

  Het internationale servernetwerk van Viaplay wordt vanaf 1 november verder onder hoogspanning gezet. De Zweedse eigenaar Viaplay Group breidt de streamingdienst namelijk verder uit in Europa. Inwoners van het Verenigd Koninkrijk krijgen vanaf deze datum toegang tot de streamingdienst. Opvallend is dat Viaplay-kijkers in het Verenigd Koninkrijk uit twee abonnementsvormen kunnen kiezen.

   

  Duurder

  Naast het totale abonnement met sport en entertainment kan er ook een entertainment-only abonnement afgesloten worden. De prijsstelling van beide abonnement wijkt af van die in Nederland. Het totale abonnement met sport en entertainment gaat in Verenigd Koninkrijk GBP 14,99 per maand kosten. Dit is omgerekend €17,20, en dus ruim drie euro per maand duurder dan in Nederland. Het entertainment-only abonnement met alleen films en series waaronder alle Viaplay Originals gaat GBP 3,99 (omgerekend €4,60) kosten. De vraag is of nieuwe abonnementsvormen ook in landen beschikbaar komen waar Viaplay al actief is, zoals in Nederland.

   

  Rechtenpakket

  De prijs van Viaplay-abonnementen in verschillende markten kan niet geheel vergeleken worden, omdat het pakket met uitzendrechten van sportevenementen voor iedere markt verschillend is. Maar de dure uitzendrechten van de Formule 1 zijn voor de Britse markt niet in bezit van Viaplay Group. Naast voetbal – met als belangrijkste competitie LaLiga – gaat het Britse Viaplay vooral rugby, ijshockey en Amerikaans voetbal aanbieden. De hogere abonnementsprijzen in Verenigd Koninkrijk zijn wel opnieuw een aanwijzing van een mogelijke prijsverhoging in 2023 van Nederlandse abonnementen. Temeer omdat Viaplay de hoofdprijs heeft betaald voor vooral de uitzendrechten van Formule 1, Bundesliga en Premier League.

  ViaplayViaplay GroupabonnementOTTonlinestreamingdienstprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Downey's Dream Cars

  Downey's Dream Cars
  discovery om 17:30 uur
  Robert Downey Jr. werd een van de grootste filmsterren van de 21ste eeuw, door de rol van Tony Stark in de Marvel-films. In deze reeks documentaires hangt Robert écht de uitvinder uit. De acteur heeft een grote verzameling auto’s; de tijd is rijp om ze om te bouwen naar elektrische voertuigen. Downey trapt af met een Chevrolet K10 pick-uptruck die nú nog 1 op 6 rijdt. Verder op de planning staan een Corvette Stingray én het up-to-date brengen van een klassieke Volkswagen T1-bus.

  TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  Interview