Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Prijsverhoging en meerdere abonnementen bij Viaplay?

  Viaplay heeft in Nederland de eigen zaakjes allerminst op een rij. Desondanks heeft eigenaar Viaplay Group verdere Europese uitbreiding aangekondigd.
  Jarco Kriek
  18 oktober 2022
  comments 2
  Prijsverhoging en meerdere abonnementen bij Viaplay?
  Foto Getty Images

  Het internationale servernetwerk van Viaplay wordt vanaf 1 november verder onder hoogspanning gezet. De Zweedse eigenaar Viaplay Group breidt de streamingdienst namelijk verder uit in Europa. Inwoners van het Verenigd Koninkrijk krijgen vanaf deze datum toegang tot de streamingdienst. Opvallend is dat Viaplay-kijkers in het Verenigd Koninkrijk uit twee abonnementsvormen kunnen kiezen.

   

  Duurder

  Naast het totale abonnement met sport en entertainment kan er ook een entertainment-only abonnement afgesloten worden. De prijsstelling van beide abonnement wijkt af van die in Nederland. Het totale abonnement met sport en entertainment gaat in Verenigd Koninkrijk GBP 14,99 per maand kosten. Dit is omgerekend €17,20, en dus ruim drie euro per maand duurder dan in Nederland. Het entertainment-only abonnement met alleen films en series waaronder alle Viaplay Originals gaat GBP 3,99 (omgerekend €4,60) kosten. De vraag is of nieuwe abonnementsvormen ook in landen beschikbaar komen waar Viaplay al actief is, zoals in Nederland.

   

  Rechtenpakket

  De prijs van Viaplay-abonnementen in verschillende markten kan niet geheel vergeleken worden, omdat het pakket met uitzendrechten van sportevenementen voor iedere markt verschillend is. Maar de dure uitzendrechten van de Formule 1 zijn voor de Britse markt niet in bezit van Viaplay Group. Naast voetbal – met als belangrijkste competitie LaLiga – gaat het Britse Viaplay vooral rugby, ijshockey en Amerikaans voetbal aanbieden. De hogere abonnementsprijzen in Verenigd Koninkrijk zijn wel opnieuw een aanwijzing van een mogelijke prijsverhoging in 2023 van Nederlandse abonnementen. Temeer omdat Viaplay de hoofdprijs heeft betaald voor vooral de uitzendrechten van Formule 1, Bundesliga en Premier League.

  ViaplayViaplay GroupabonnementOTTonlinestreamingdienstprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)