Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Prijsverhoging en meerdere abonnementen bij Viaplay?

  Viaplay heeft in Nederland de eigen zaakjes allerminst op een rij. Desondanks heeft eigenaar Viaplay Group verdere Europese uitbreiding aangekondigd.
  Jarco Kriek
  18 oktober 2022
  comments 2
  Prijsverhoging en meerdere abonnementen bij Viaplay?
  Foto Getty Images

  Het internationale servernetwerk van Viaplay wordt vanaf 1 november verder onder hoogspanning gezet. De Zweedse eigenaar Viaplay Group breidt de streamingdienst namelijk verder uit in Europa. Inwoners van het Verenigd Koninkrijk krijgen vanaf deze datum toegang tot de streamingdienst. Opvallend is dat Viaplay-kijkers in het Verenigd Koninkrijk uit twee abonnementsvormen kunnen kiezen.

   

  Duurder

  Naast het totale abonnement met sport en entertainment kan er ook een entertainment-only abonnement afgesloten worden. De prijsstelling van beide abonnement wijkt af van die in Nederland. Het totale abonnement met sport en entertainment gaat in Verenigd Koninkrijk GBP 14,99 per maand kosten. Dit is omgerekend €17,20, en dus ruim drie euro per maand duurder dan in Nederland. Het entertainment-only abonnement met alleen films en series waaronder alle Viaplay Originals gaat GBP 3,99 (omgerekend €4,60) kosten. De vraag is of nieuwe abonnementsvormen ook in landen beschikbaar komen waar Viaplay al actief is, zoals in Nederland.

   

  Rechtenpakket

  De prijs van Viaplay-abonnementen in verschillende markten kan niet geheel vergeleken worden, omdat het pakket met uitzendrechten van sportevenementen voor iedere markt verschillend is. Maar de dure uitzendrechten van de Formule 1 zijn voor de Britse markt niet in bezit van Viaplay Group. Naast voetbal – met als belangrijkste competitie LaLiga – gaat het Britse Viaplay vooral rugby, ijshockey en Amerikaans voetbal aanbieden. De hogere abonnementsprijzen in Verenigd Koninkrijk zijn wel opnieuw een aanwijzing van een mogelijke prijsverhoging in 2023 van Nederlandse abonnementen. Temeer omdat Viaplay de hoofdprijs heeft betaald voor vooral de uitzendrechten van Formule 1, Bundesliga en Premier League.

  ViaplayViaplay GroupabonnementOTTonlinestreamingdienstprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)