Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Prijsverhoging of toch niet: weet Viaplay het zelf eigenlijk wel?

  Viaplay blijft onduidelijkheid uitstralen naar de abonnees. Komt er nu wel of geen prijsverhoging? De ene dag weet men het zeker, de andere dag niet.
  Jarco Kriek
  25 januari 2023
  comments 3
  Prijsverhoging of toch niet: weet Viaplay het zelf eigenlijk wel?
  Foto Getty Images

  Aan Streamwijzer bevestigde een woordvoerder van Viaplay maandag dat in februari – effectief naar het blijkt pas op 1 maart – de prijs van zowel het jaar- als maandabonnement omhoog gaat. Bij een jaarabonnement gaat de maandelijkse prijs van €10,49 naar €12,79 terwijl het maandabonnement twee euro duurder wordt en dus €15,99 gaat kosten, zo liet Viaplay aan Streamwijzer weten.

   

  Geen bevestiging

  Dat Viaplay er zelf alles aan doet om de abonnees te verwarren, blijkt uit een uitlating van – waarschijnlijk – een andere woordvoerder. Die liet aan RTL Nieuws namelijk iets heel anders weten. “We kunnen hier momenteel geen commentaar op geven, maar als we nieuwe informatie hebben, laten we het aan onze klanten weten.”

   

  Providers

  Wat is het nu Viaplay? Wel of geen prijsverhoging? Eigenlijk komt het eenduidige antwoord niet van Viaplay, maar van providers die abonnementen van Viaplay wederverkopen. KPN liet als eerste aan Totaal TV weten dat de nieuwe prijs van het Viaplay-abonnement per 1 maart €15,99 wordt. KPN gaat de nieuwe prijs voor eigen klanten die via hen het Viaplay-abonnement vóór 1 maart afsluiten pas op 1 juli verhogen. Tot die tijd wordt de oude prijs van €13,99 berekend. Ziggo bevestigde korte tijd daarna dat de prijs van een bij hen afgesloten Viaplay-abonnement per 1 maart wordt verhoogd naar €15,99.

   

  Drama

  Viaplay begon op 1 maart 2022 in Nederland en bestaat dus nog geen jaar. In deze periode zijn diverse gemaakte beloftes niet nagekomen. Ook de communicatie naar de abonnees laat veel te wensen over, en op technisch vlak verloopt niet alles vlekkeloos. Het door Viaplay geroemde en naar eigen zeggen ‘meest robuuste platform in de sector’ zorgt na bijna een jaar nog steeds voor veel storingsmeldingen. Abonnees klagen vooral tijdens live sportuitzendingen waarbij veel kijkers gelijktijdig van de dienst gebruikmaken. Dit is onder meer het geval bij Formule 1 en darts.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstprijsverhoging

  Reacties