Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Providers haken af bij doorgifte NPO UHD: ‘minimaal verschil beeldkwaliteit’

  Diverse providers die eerder aangaven het tijdelijke NPO UHD-kanaal tijdens het WK voetbal in Qatar door te willen geven, zijn op het laatste moment afgehaakt.
  Jarco Kriek
  21 november 2022
  comments 13
  Providers haken af bij doorgifte NPO UHD: ‘minimaal verschil beeldkwaliteit’
  Foto Getty Images

  Van de grote tv-providers in Nederland bieden alleen Ziggo en KPN het tijdelijke kanaal NPO UHD aan. T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) haakten af, ondanks dat deze providers hadden aangegeven NPO UHD te willen bieden. Vooral de interesse van T-Mobile in NPO UHD was opvallend. Om dit tijdelijke kanaal weer te kunnen geven, is een 4K-decoder nodig. T-Mobile levert op dit moment geen dergelijke bruikleendecoder aan abonnees. T-Mobile was ook de eerste provider die aan Totaal TV aangaf af te zien van doorgifte van NPO UHD.

   

  Delta Fiber

  Hoewel Delta Fiber in reactie op vragen liet weten dat de weg voor doorgifte van NPO UHD op een kier stond, schatte Totaal TV dat de kans op doorgifte uiterst klein in. Delta Fiber levert aan abonnees van Delta en Caiway dan wel een 4K-decoder, maar de provider heeft ondanks de beschikbaarheid van ESPN UHD nog geen enkele test gedaan met doorgifte van UHD-zenders. Uiteindelijk liet Caiway via eigen sociale mediakanalen weten NPO UHD niet te gaan doorgeven omdat volgens een Caiway-medewerker ‘al onze zenders Full HD zijn en UHD is slechts een kleine opstap’. Met andere woorden: een minimaal verschil in beeldkwaliteit.

   

  Canal Digitaal

  De beeldkwaliteit van NPO UHD is ook de reden dat Canal Digitaal dit tijdelijke kanaal niet via satelliet aan abonnees levert. Canal Digitaal had met satellietbedrijf SES al afspraken gemaakt om het WK voetbal in betere beeldkwaliteit aan te bieden. De provider ging echter uit van distributie van in 4K-beeldresolutie. Omdat NPO UHD in Full HD-beeldresolutie 1080p50 met toevoeging van de technieken HDR/HLG en WCG2020 wordt gedistribueerd – waardoor de term Ultra HD (UHD) gebruikt mag worden – zag Canal Digitaal af van doorgifte.

   

  NPONPO UHDpublieke omroepvoetbalWK voetbalUltra HDUHDbeeldkwaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP MAX Ouderenjournaal

  MAX Ouderenjournaal
  NPO 1 om 16:37 uur
  Ter gelegenheid van de Week tegen Eenzaamheid pakt MAX Ouderenjournaal uit met een speciale editie om mensen een hart onder de riem te steken. Met inspirerende, motiverende en confronterende levensverhalen van normale Nederlanders wordt eenzaamheid onder de aandacht gebracht. Dat kan namelijk in allerlei vormen voorkomen. De 81-jarige Heino heeft voldoende bezigheden buiten de deur, maar thuis op de bank voelt hij zich erg alleen. Maar ook jonge mensen kunnen zich soms erg eenzaam voelen, zoals de dertigjarige Bryan, die hierover schreef op Twitter.

  TV-TIP 90 Day Fiancé UK

  90 Day Fiancé UK
  TLC om 20:30 uur
  Wat de Amerikanen doen, kunnen de Britten ook. In 90 Day Fiancé UK worden Britse mannen en vrouwen gevolgd die een geliefde uit het buitenland halen en negentig dagen hebben om wel of niet te trouwen. Die relaties zijn meestal gedoemd te mislukken, maar alsnog doen de koppels er alles aan om hun relatie te laten werken. De alleenstaande moeder Louise is bijvoorbeeld smoorverliefd op de Colombiaanse rapper Jose en hoopt dat hij haar de liefde kan geven die zij mist. Haar familie en vrienden hebben hun twijfels over de krullenbol.

  Interview

  • *

   Ewout Genemans

   Bureau Rotterdam

   In Bureau Rotterdam gaat presentator Ewout Genemans op pad met de politie in de meest rauwe stad van Nederland.
   Reacties0 reactie(s)