Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Providers krijgen veel vragen over stoppen lineair Viaplay Formule 1 kijken

  De klantenservice en webcare van providers als Ziggo, KPN en Odido, die vorig seizoen Formule 1 aanboden via een lineair Viaplay-kanaal, krijgen veel vragen over het verdwijnen hiervan.
  Jarco Kriek
  1 maart 2024
  comments 7
  Providers krijgen veel vragen over stoppen lineair Viaplay Formule 1 kijken
  Foto Getty Images

  Via het lineaire kanaal Viaplay Xtra waren de afgelopen twee raceseizoenen tijdens alle Grand Prix-weekenden de derde vrije training, kwalificatie en race te volgen. Viaplay Xtra was alleen beschikbaar voor kijkers die hun Viaplay-abonnement bij Ziggo, KPN, Odido, Delta, Caiway en Solcon hadden gekocht. Wie het abonnement rechtstreeks bij Viaplay had gekocht, had geen toegang tot het lineaire kanaal. Dit was volgens nieuwe Viaplay Nederland CEO Roger Lodewick één van de redenen om te stoppen met het aanbieden van een lineair kanaal. Een andere belangrijke reden is dat Viaplay zich wil profileren als streaming-only.

   

  Vragen

  Ondanks dat Viaplay en providers het stoppen van Viaplay Xtra enkele weken geleden in de publiciteit bracht, zijn nog niet alle abonnees hiervan op de hoogte. Veel providers stuurden de eigen klanten die via hen een Viaplay-abonnement kopen één of meerdere e-mailberichten over de manieren hoe vanaf dit seizoen Formule 1 gekeken kan worden. KPN stuurde zelfs persoonlijke berichten naar klanten die aan het bij hen gekochte Viaplay-abonnement nog niet een actief account van de streamingdienst gekoppeld hadden. Desondanks worden klantenservice- en webcaremedewerkers met enige regelmaat geconfronteerd met vragen over het stoppen van de doorgifte van Viaplay Xtra, en op welke manier vanaf nu naar Formule 1 kan worden gekeken.

  ViaplayViaplay XtraViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstlineairklantenservicewebcareabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview