Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Radio4All van Giel Beelen thuisbasis voor radiotalent, maar voorlopig nog niet in de lucht

  De nieuwe radiozender van ondernemer Joost Zuidbier gaat definitief niet Financial News Radio heten. De zender is vanaf november onder de naam Radio4All te beluisteren.
  Jarco Kriek
  30 augustus 2023
  comments 0
  Radio4All van Giel Beelen thuisbasis voor radiotalent, maar voorlopig nog niet in de lucht
  Foto Getty Images

  Het Algemeen Dagblad ontdekte dat Financial News Radio wellicht niet in de ether via FM en DAB+ in de lucht zou komen. Daarbij kwam de krant de naam Radio4All op het spoor. Ook bleek dat Giel Beelen de nieuwe compagnon van Joost Zuidbier is. Eerder wilde Zuidbier een door de Fransman Jeremie Godreche bedacht format onder de naam Financial News Radio gaan exploiteren met de verworven uitzendlicentie. Dit concept was echter gestoeld op het verkrijgen van het voor nieuws geclausuleerde FM-kavel dat nu door BNR Nieuwsradio wordt gebruikt. Nadat bleek dat BNR Nieuwsradio ook de komende twaalf jaar op dit kavel zou blijven uitzenden, pakte Zuidbier door een kocht de uitzendlicentie voor het ongeclausuleerde kavel waar tot en met 31 augustus Sublime gebruik van maakt.

   

  Andere invulling

  Door dit andere kavel verandert ook het karakter van het radiostation dat hiervan gebruik gaat maken. Bij die verandering hoort ook de nieuwe naam Radio4All. Dit bevestigt de nieuwe creatief directeur - en ook nieuwe compagnon van Zuidbier – Giel Beelen aan het Algemeen Dagblad. Radio4All gaat volgens Beelen een openbaar ‘radiolaboratorium’ worden. Iedereen die een radioprogramma wil maken op deze nieuwe radiozender kan zich aanmelden. Wie wordt uitgekozen en deel wordt van de programmering deelt mee in een deel van de reclame-inkomsten die rondom het programma wordt gegenereerd. Radio4All kan hierdoor niet alleen een kweekvijver worden voor nieuw talent; ook radiomakers die al langere tijd programma’s maken maar niet de stap naar landelijke radio hebben kunnen maken, kunnen zich bij Radio4All aanmelden om hun droom na te jagen.

   

  Radio leeft

  “We geloven dat radio een krachtig medium is dat iedereen in staat moet stellen om z’n stem en muziek te laten horen en verhalen te delen. De radio verdient deze revolutie. Ook om luisteraars weer in contact te brengen met de good old radio”, aldus Beelen tegen het Algemeen Dagblad. Overigens sluit hij niet uit dat hij zelf ook als dj een radioprogramma gaat maken op zijn eigen zender. Al geeft Beelen toe dat het opmerkelijk zou zijn als hij zichzelf zou programmeren op Radio4All. Een unieke situatie is het dan echter niet. Zo maakt Rob Stenders gewoon een radioprogramma op Radio Veronica, terwijl hij als zenderbaas eindverantwoordelijk is.

   

  Even geduld

  De officiële programmering van Radio4All gaat pas vanaf 1 januari 2024 van start. De eerste uitzendingen kunnen niet eerder dan 1 november verwacht worden. Wat in de periode van 1 september tot 1 november op de FM-frequenties 90.5 en 90.7 MHz en de daarbij behorende DAB+ bandbreedte op kanaal 11C te horen is, kan Beelen op dit moment nog niet zeggen. De creatieve directeur van Radio4All oppert zelfs de mogelijkheid dat in de periode tussen 1 september en 1 november een pieptoon te horen zal zijn. In ieder geval kunnen geïnteresseerde radiomakers zich vanaf 1 september aanmelden via de website www.radio4all.nl.

  Radio4AllGiel BeelenradioFMDAB+frequentieveiling

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)