Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Radio509 op zoek naar geld: einde radiozender nabij

  Het water staat Radio509 aan de lippen. Reden is het stoppen van de jaarlijkse subsidie. Met een geldinzameling probeert de radiozender te overleven.
  Jarco Kriek
  2 april 2024
  comments 0
  Radio509 op zoek naar geld: einde radiozender nabij
  Foto Getty Images

  Radio509 bestaat op 12 mei precies 15 jaar. Het internetstation begon in 2009 met uitzenden. De radiozender is niet zomaar een internetzender. De programma’s worden gemaakt door mensen met een visuele beperking. In de praktijk betekent dit dat blinden en slechtzienden onder meer de uitgezonden platen van duiding en verdere informatie voorzien. Radio509 valt onder de vlag van Stichting Roer. De financiële middelen om de radiozender ‘in de lucht' te houden zijn afkomstig van subsidie, adverteerders en financiële giften.

   

  Einde subsidie

  Maar een belangrijke inkomstenbron gaat verdwijnen. Stichting Roer krijgt in de toekomst namelijk geen subsidie meer om de uitzendingen van Radio509 mede te financieren. Hierdoor valt een belangrijk deel van het fundament weg. Zonder vervangende inkomsten is de radiozender op weg naar de laatste uitzending. Diverse instanties die zich inzetten voor blinden en slechtzienden trekken daarom hard aan de noodbel. Met een geldinzamelingsactie wordt met man en macht geprobeerd om Radio509 overeind te houden.

   

  Providers

  De radioprogramma’s van Radio509 zijn overal ter wereld online te beluisteren via een eigen app en radioportals als radioNED en JUKE. Ook diverse providers, waaronder KPN, bieden Radio509 aan. Radio509 en diverse bekende Nederlanders roepen luisteraars en instanties op om geld te doneren om deze speciale radiozender overeind te houden. Doneren kan via red.radio509.nl

   

  Zie onderstaande video voor meer informatie:

   

  Radio509radiodigitaalonlinesubsidie

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview