Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Radiopiraat stopt uitzending na storen legale omroep

  De Haagse radiopiraat Dance Radio Den Haag is zelf tussentijds gestopt met de illegale uitzendingen. De reden is het verstoren van het signaal van een legale lokale omroep.
  Jarco Kriek
  28 december 2022
  comments 0
  Radiopiraat stopt uitzending na storen legale omroep
  Foto Getty Images

  Dance Radio Den Haag begon voor de kerstdagen met een uitzending die tot de eerste dagen van 2023 moest gaan duren. Hiervoor gebruikte de radiopiraat de frequentie FM 104,9 MHz. Deze frequentie is in Zuid-Holland vrij. In de aangrenzende provincie Noord-Holland maakt lokale omroep Jamm FM echter gebruik van dezelfde frequentie. Omdat Dance Radio Den Haag een groot bereik had met de illegale zender, verstoorde de radiopiraat het signaal van de lokale omroep die een uitzendvergunning heeft voor Ouderkerk aan de Amstel.

   

  Vier provincies

  Dance Radio Den Haag laat op eigen sociale mediakanalen weten dat na overleg met de directie van Jamm FM is besloten de illegale uitzending in de ether te stoppen. De uitzendingen van de radiopiraat gaan wel online door. Dance Radio Den Haag claimt dat ‘het enorm krachtige signaal’ tijdelijk in vier provincies te ontvangen was. Het signaal was mede zo ver reikend omdat de uitzendantenne op Haagse hoogbouw was geplaatst. Dance Radio Den Haag was hierdoor – ondanks dat de radiopiraat zegt van speciale richtantennes gebruik gemaakt te hebben om het signaal richting Amsterdam te dempen – tot voorbij Schiphol te ontvangen. En hiermee kwam Dance Radio Den Haag binnen het ontvangstgebied dat de legale lokale omroep Jamm FM normaal heeft.

   

  radioillegaalradiopiratenetherpiratenAgentschap TelecomATtoezichthouder

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)