Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Radiopiraat stopt uitzending na storen legale omroep

  De Haagse radiopiraat Dance Radio Den Haag is zelf tussentijds gestopt met de illegale uitzendingen. De reden is het verstoren van het signaal van een legale lokale omroep.
  Jarco Kriek
  28 december 2022
  comments 0
  Radiopiraat stopt uitzending na storen legale omroep
  Foto Getty Images

  Dance Radio Den Haag begon voor de kerstdagen met een uitzending die tot de eerste dagen van 2023 moest gaan duren. Hiervoor gebruikte de radiopiraat de frequentie FM 104,9 MHz. Deze frequentie is in Zuid-Holland vrij. In de aangrenzende provincie Noord-Holland maakt lokale omroep Jamm FM echter gebruik van dezelfde frequentie. Omdat Dance Radio Den Haag een groot bereik had met de illegale zender, verstoorde de radiopiraat het signaal van de lokale omroep die een uitzendvergunning heeft voor Ouderkerk aan de Amstel.

   

  Vier provincies

  Dance Radio Den Haag laat op eigen sociale mediakanalen weten dat na overleg met de directie van Jamm FM is besloten de illegale uitzending in de ether te stoppen. De uitzendingen van de radiopiraat gaan wel online door. Dance Radio Den Haag claimt dat ‘het enorm krachtige signaal’ tijdelijk in vier provincies te ontvangen was. Het signaal was mede zo ver reikend omdat de uitzendantenne op Haagse hoogbouw was geplaatst. Dance Radio Den Haag was hierdoor – ondanks dat de radiopiraat zegt van speciale richtantennes gebruik gemaakt te hebben om het signaal richting Amsterdam te dempen – tot voorbij Schiphol te ontvangen. En hiermee kwam Dance Radio Den Haag binnen het ontvangstgebied dat de legale lokale omroep Jamm FM normaal heeft.

   

  radioillegaalradiopiratenetherpiratenAgentschap TelecomATtoezichthouder

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview