Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Radiopiraat stopt uitzending na storen legale omroep

  De Haagse radiopiraat Dance Radio Den Haag is zelf tussentijds gestopt met de illegale uitzendingen. De reden is het verstoren van het signaal van een legale lokale omroep.
  Jarco Kriek
  28 december 2022
  comments 0
  Radiopiraat stopt uitzending na storen legale omroep
  Foto Getty Images

  Dance Radio Den Haag begon voor de kerstdagen met een uitzending die tot de eerste dagen van 2023 moest gaan duren. Hiervoor gebruikte de radiopiraat de frequentie FM 104,9 MHz. Deze frequentie is in Zuid-Holland vrij. In de aangrenzende provincie Noord-Holland maakt lokale omroep Jamm FM echter gebruik van dezelfde frequentie. Omdat Dance Radio Den Haag een groot bereik had met de illegale zender, verstoorde de radiopiraat het signaal van de lokale omroep die een uitzendvergunning heeft voor Ouderkerk aan de Amstel.

   

  Vier provincies

  Dance Radio Den Haag laat op eigen sociale mediakanalen weten dat na overleg met de directie van Jamm FM is besloten de illegale uitzending in de ether te stoppen. De uitzendingen van de radiopiraat gaan wel online door. Dance Radio Den Haag claimt dat ‘het enorm krachtige signaal’ tijdelijk in vier provincies te ontvangen was. Het signaal was mede zo ver reikend omdat de uitzendantenne op Haagse hoogbouw was geplaatst. Dance Radio Den Haag was hierdoor – ondanks dat de radiopiraat zegt van speciale richtantennes gebruik gemaakt te hebben om het signaal richting Amsterdam te dempen – tot voorbij Schiphol te ontvangen. En hiermee kwam Dance Radio Den Haag binnen het ontvangstgebied dat de legale lokale omroep Jamm FM normaal heeft.

   

  radioillegaalradiopiratenetherpiratenAgentschap TelecomATtoezichthouder

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)