Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Radiopiraten ontdekken DAB+

  In Nederland worden op zeer beperkte schaal radiopiraten op DAB+ kanalen (frequenties) waargenomen. In andere Europese landen is dit anders.
  Jarco Kriek
  12 juni 2023
  comments 0
  Radiopiraten ontdekken DAB+
  Foto Getty Images

  Wie deze zomer op vakantie gaat en in de auto over een DAB+ radio beschikt of een draagbare DAB+ radio meeneemt, kan naast legale radiozenders ook steeds vaker radiopiraten via DAB+ beluisteren. In Nederland zijn slechts enkele gevallen bekend van radiopiraten die zich illegaal een frequenties op de DAB+ frequentieband toe-eigenen.

   

  Spanje

  Vooral in Spanje wordt DAB+ veel door piraten gebruikt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de reguliere Spaanse omroepen nog geen gebruik maken van DAB+. In het land zijn wel meer dan vier miljoen auto’s voorzien van een DAB+ radio. Ook de verkoop van draagbare en tafelradio’s met naast FM ook DAB+ ontvangst neemt toe. Hierdoor hebben radiopiraten via DAB+ een riant luisterpubliek zonder dat er legale zenders worden gestoord. De opsporingsprioriteit van handhavende instanties is hierdoor ook lager.

  illegaalradiopiraatetherpiraatradioDAB+

  Reacties

 1. TV-TIP Pretty Woman

  Pretty Woman
  RTL 8 om 20:25 uur
  Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Leonie ter Braak helpt mensen die hun kleine woning in de stad in willen ruilen voor een paleis op het platteland. Leonie volgt Natasja Froger op als presentatrice en staat meteen voor een moeilijke opgave. Erwin en Bianca wonen in Eindhoven, en hun zoon Jorg bivakkeert op zolder mét zijn vriendin Astri. Ze zoeken twee huisjes op hetzelfde perceel, zodat ze dicht bij elkaar wonen maar tóch privacy hebben. Ze spreken af dat ze alleen verhuizen als iedereen het over een huis eens is, en dát maakt de opdracht niet makkelijker.

  Interview