Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Radiopiraten vullen FM komende weken

  Het Agentschap Telecom (AT) krijgt het naar verwachting druk in de laatste dagen van zijn bestaan onder de huidige naam. Radiopiraten gaan tijdens kerst de FM-band vullen.
  Jarco Kriek
  19 december 2022
  comments 5
  Radiopiraten vullen FM komende weken

  De naam van toezichthouder Agentschap Telecom (AT) verandert op 1 januari in Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). De inspecteurs die belast zijn met de handhaving van de orde op het ethernetwerk krijgen het de laatste dagen van het Agentschap Telecom nog druk. In grote delen van Nederland staan radiopiraten klaar om gedurende de kerstdagen illegale etheruitzendingen te verzorgen.

   

  Bereik

  Radiopiraten – ook wel etherpiraten genoemd – maken zonder vergunning gebruik van ruimte op de FM-band, die in Nederland toch al overvol is. Daarbij wordt regelmatig gebruik gemaakt van zenders met hogere vermogens en grote – vaak verplaatsbare – antennemasten. In andere gevallen worden de zenders in liftkokers of op daken van hogere flats geplaatst. Door de hogere vermogens in combinatie met plaatsing van de uitzendantenne op grotere hoogte zijn enkele radiopiraten in grote delen van Nederland te beluisteren.

   

  Jaarlijks

  De toename van het aantal radiopiraten rond de kerstdagen is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Vooral in het noorden en oosten kan het hele jaar door naar radiopiraten geluisterd worden. In andere delen van het land zijn de radiopiraten vaak alleen rond de feestdagen actief.

  Agentschap TelecomRijksinspectie Digitale InfrastructuurillegaalradiopiratenetherpiratenradioFM

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)