Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Radiopiraten vullen FM komende weken

  Het Agentschap Telecom (AT) krijgt het naar verwachting druk in de laatste dagen van zijn bestaan onder de huidige naam. Radiopiraten gaan tijdens kerst de FM-band vullen.
  Jarco Kriek
  19 december 2022
  comments 5
  Radiopiraten vullen FM komende weken

  De naam van toezichthouder Agentschap Telecom (AT) verandert op 1 januari in Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). De inspecteurs die belast zijn met de handhaving van de orde op het ethernetwerk krijgen het de laatste dagen van het Agentschap Telecom nog druk. In grote delen van Nederland staan radiopiraten klaar om gedurende de kerstdagen illegale etheruitzendingen te verzorgen.

   

  Bereik

  Radiopiraten – ook wel etherpiraten genoemd – maken zonder vergunning gebruik van ruimte op de FM-band, die in Nederland toch al overvol is. Daarbij wordt regelmatig gebruik gemaakt van zenders met hogere vermogens en grote – vaak verplaatsbare – antennemasten. In andere gevallen worden de zenders in liftkokers of op daken van hogere flats geplaatst. Door de hogere vermogens in combinatie met plaatsing van de uitzendantenne op grotere hoogte zijn enkele radiopiraten in grote delen van Nederland te beluisteren.

   

  Jaarlijks

  De toename van het aantal radiopiraten rond de kerstdagen is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Vooral in het noorden en oosten kan het hele jaar door naar radiopiraten geluisterd worden. In andere delen van het land zijn de radiopiraten vaak alleen rond de feestdagen actief.

  Agentschap TelecomRijksinspectie Digitale InfrastructuurillegaalradiopiratenetherpiratenradioFM

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)