Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Radiopiraten zetten Agentschap Telecom te kijk

  Het is duidelijk dat Agentschap Telecom de grip op radiopiraten aan het kwijtraken is. Dit kerstweekend zijn honderden radiopiraten met illegale uitzendingen in de lucht.
  Jarco Kriek
  26 december 2021
  comments 5
  Radiopiraten zetten Agentschap Telecom te kijk

  De kerstdagen zijn traditioneel dagen dat veel radiopiraten de illegale zender aanzetten en programma’s uitzenden. Dit jaar is het aantal radiopiraten echter meer dan in de jaren hiervoor. Voor het eerst in vele jaren tijd ontpopte Den Haag zich weer als bolwerk van radiopiraten in Nederland. Niet alleen bekende radiopiraten als Hitradio Centraal en Radio Stad Den Haag zijn dit weekend in de ether te beluisteren. Maar ook zenders als Smash FM, Dance Radio, Focus en Fantasy zijn in de regio Den Haag – Westland te beluisteren. In grote delen van Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant is wellicht één van de hardste radiopiraten van deze kerstdagen Radio Activity op 92,3 MHz te beluisteren.

   

  Noordoost Nederland

  De meeste radiopiraten zijn echter in de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland in de lucht. Dit zorgt voor schaarste aan uitzendfrequenties. Hierdoor kunnen alleen zenders met hogere vermogens en zendmasten in een groter gebied beluisterd worden.

   

  Agentschap Telecom

  In Nederland is Agentschap Telecom belast met het toezicht en handhaving van radiopiraten. De dienst lijkt echter door het grote aantal illegale zenders deze feestdagen geen slagkracht te hebben. Slechts zeer beperkt wordt handhavend opgetreden.

  Agentschap TelecomATradiopiraatetherpiraatradioFMillegaal

  Reacties

 1. TV-TIP The Mating Game

  The Mating Game
  NPO 1 om 19:05 uur
  Meertjes, poelen en rivieren zijn vaak het podium waar miljoenen dieren bij elkaar komen om wat heen en weer te flirten.

  TV-TIP The Sommerdahl Murders

  The Sommerdahl Murders
  NPO 3 om 20:38 uur
  In een boot in de haven van Helsingør wordt een projectontwikkelaar dood aangetroffen.

  Interview

  • *

   Perry de Man

   Guilty Pleasures

   Chef-kok Perry de Man tovert samen met BN’ers hun meest ordinaire guilty pleasures om tot culinaire gerechten.
   Reacties0 reactie(s)