Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Radiosoap gaat in 2024 gewoon verder: weer wijzigingen zenderaanbod FM en DAB+?

  Opnieuw stapt een van de betrokken marktpartijen naar de rechter om de uitkomst van de frequentieveiling voor landelijke commerciële omroepen aan te vechten.
  Jarco Kriek
  4 januari 2024
  comments 5
  Radiosoap gaat in 2024 gewoon verder: weer wijzigingen zenderaanbod FM en DAB+?
  Foto ProShots

  De nieuwe uitzendvergunningen voor FM werden in september voor een periode van twaalf jaar opnieuw uitgegeven. Aan deze FM-vergunning is ook DAB+ bandbreedte gekoppeld op een van de belangrijkste en best te ontvangen kavels. Talpa Network wist bij de veiling het maximale aantal van drie vergunningen te bemachtigen, DPG Media en Mediahuis kochten beide twee vergunningen.

   

  Rechtszaken

  KINK, dat via een rechtsprocedure had gezorgd dat de frequentieveiling eerder dan gepland plaatsvond, viste achter het net. Dit zorgde ervoor dat de eigenaar van deze zender opnieuw naar de rechter stapte om de procedure rond de veiling aan te vechten. Het was in het nadeel van KINK dat het aantal geclausuleerde kavels tot twee werd beperkt. KINK moest hierdoor in de biedingsstrijd al snel het onderspit delven tegen kapitaalkrachtigere mediabedrijven als Talpa Network en DPG Media. Met de rechtsprocedure van KINK werd een heuse radiosoap geboren, en die soap gaat in 2024 verder.

   

  Talpa Network

  Dit keer is het Talpa Network dat voor nieuwe afleveringen van de radiosoap gaat zorgen. Het mediabedrijf van John de Mol stapt naar de rechter vanwege het vaststellen van het maximaal aantal uitzendvergunning door een bedrijf op drie. Talpa Network had bij eerste frequentieveiling vier uitzendvergunningen – het aantal dan bij die veiling het maximum was – en moest hierdoor een radiozender afstoten. Om deze reden werd Radio Veronica – de minst beluisterde radiozender binnen het mediabedrijf – aan Mediahuis verkocht. Inhoudelijk wil Talpa Network niet ingaan op de aangespannen rechtszaak, die waarschijnlijk in maart gaat plaatsvinden.

  TalpaTalpa NetworkrechtszaakFMDAB+uitzendvergunningfrequentieveiling

  Reacties