Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Radiostudio lokale omroep Dordrecht onbruikbaar, radio-uitzending verplaatst

  Hoewel de gemeente Dordrecht de afgelopen jaren meer dan een miljoen euro heeft gestoken in lokale omroep TROM, is de radiostudio technisch onbruikbaar.
  Jarco Kriek
  25 november 2022
  comments 0
  Radiostudio lokale omroep Dordrecht onbruikbaar, radio-uitzending verplaatst
  Foto Getty Images

  De leiding van lokale omroep RTV Dordrecht/TROM heeft televisie als prioriteit gekozen. Dit resulteert in een te laag budget voor de Dordtse lokale radiozender Drechtstad FM. Hierdoor is op technisch vlak in de radiostudio een groot probleem ontstaan. Door een aanhoudende technische storing moet een radioprogramma nu zelfs uitwijken naar de radiostudio van de lokale omroep van de nabijgelegen plaats Papendrecht. Zo meldt streekblad Kontakt. Het is de zoveelste aflevering in de al meer dan dertig jaar durende soap rond de lokale omroep in Dordrecht die maar niet goed van de grond komt en financieel bij lange na de eigen broek niet kan ophouden.

   

  Verhuizen

  Een van de beter beluisterde programma’s, het lokaal informatieve Studio De Witt, moest vorige week al na dertig minuten het live uitgezonden programma op Drechtstad FM staken vanwege technische problemen. De technische storing is na een week nog steeds niet verholpen. Daarom verhuist het programma tijdelijk naar de studio van Papendrecht FM en wordt het ook via de zender van de Papendrechtse omroep uitgezonden. Papendrecht FM is ook in Dordrecht en omringende gemeenten te beluisteren in de ether via FM 105 MHz. Daarnaast is de zender in deze regio ook via het digitale kabelnetwerk van Ziggo beschikbaar.

  Lokale omroepradiostoring

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)