Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Radiostudio lokale omroep Dordrecht onbruikbaar, radio-uitzending verplaatst

  Hoewel de gemeente Dordrecht de afgelopen jaren meer dan een miljoen euro heeft gestoken in lokale omroep TROM, is de radiostudio technisch onbruikbaar.
  Jarco Kriek
  25 november 2022
  comments 0
  Radiostudio lokale omroep Dordrecht onbruikbaar, radio-uitzending verplaatst
  Foto Getty Images

  De leiding van lokale omroep RTV Dordrecht/TROM heeft televisie als prioriteit gekozen. Dit resulteert in een te laag budget voor de Dordtse lokale radiozender Drechtstad FM. Hierdoor is op technisch vlak in de radiostudio een groot probleem ontstaan. Door een aanhoudende technische storing moet een radioprogramma nu zelfs uitwijken naar de radiostudio van de lokale omroep van de nabijgelegen plaats Papendrecht. Zo meldt streekblad Kontakt. Het is de zoveelste aflevering in de al meer dan dertig jaar durende soap rond de lokale omroep in Dordrecht die maar niet goed van de grond komt en financieel bij lange na de eigen broek niet kan ophouden.

   

  Verhuizen

  Een van de beter beluisterde programma’s, het lokaal informatieve Studio De Witt, moest vorige week al na dertig minuten het live uitgezonden programma op Drechtstad FM staken vanwege technische problemen. De technische storing is na een week nog steeds niet verholpen. Daarom verhuist het programma tijdelijk naar de studio van Papendrecht FM en wordt het ook via de zender van de Papendrechtse omroep uitgezonden. Papendrecht FM is ook in Dordrecht en omringende gemeenten te beluisteren in de ether via FM 105 MHz. Daarnaast is de zender in deze regio ook via het digitale kabelnetwerk van Ziggo beschikbaar.

  Lokale omroepradiostoring

  Reacties

 1. TV-TIP Sanditon

  Sanditon
  NPO 2 om 17:09 uur
  Negen maanden na de dood van haar tortel Sidney, die in Antigua aan de gele koorts bezweek, keert Charlotte Heywood gedesillusioneerd terug naar Sanditon. In haar kielzog haar jongere zus Alison, die er net als Charlotte alles aan wil doen om de boerenmiddelmaat te ontstijgen. Maar Alison is lang niet de enige frisse wind die door het – inmiddels stuk minder pittoreske, maar des te populairdere en drukkere – kustplaatsje waait: een aantal nieuwe gezichten weet de boel flink op te schudden.

  TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)