Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Radiostudio lokale omroep Dordrecht onbruikbaar, radio-uitzending verplaatst

  Hoewel de gemeente Dordrecht de afgelopen jaren meer dan een miljoen euro heeft gestoken in lokale omroep TROM, is de radiostudio technisch onbruikbaar.
  Jarco Kriek
  25 november 2022
  comments 0
  Radiostudio lokale omroep Dordrecht onbruikbaar, radio-uitzending verplaatst
  Foto Getty Images

  De leiding van lokale omroep RTV Dordrecht/TROM heeft televisie als prioriteit gekozen. Dit resulteert in een te laag budget voor de Dordtse lokale radiozender Drechtstad FM. Hierdoor is op technisch vlak in de radiostudio een groot probleem ontstaan. Door een aanhoudende technische storing moet een radioprogramma nu zelfs uitwijken naar de radiostudio van de lokale omroep van de nabijgelegen plaats Papendrecht. Zo meldt streekblad Kontakt. Het is de zoveelste aflevering in de al meer dan dertig jaar durende soap rond de lokale omroep in Dordrecht die maar niet goed van de grond komt en financieel bij lange na de eigen broek niet kan ophouden.

   

  Verhuizen

  Een van de beter beluisterde programma’s, het lokaal informatieve Studio De Witt, moest vorige week al na dertig minuten het live uitgezonden programma op Drechtstad FM staken vanwege technische problemen. De technische storing is na een week nog steeds niet verholpen. Daarom verhuist het programma tijdelijk naar de studio van Papendrecht FM en wordt het ook via de zender van de Papendrechtse omroep uitgezonden. Papendrecht FM is ook in Dordrecht en omringende gemeenten te beluisteren in de ether via FM 105 MHz. Daarnaast is de zender in deze regio ook via het digitale kabelnetwerk van Ziggo beschikbaar.

  Lokale omroepradiostoring

  Reacties

 1. TV-TIP Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

  Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
  Net5 om 20:00 uur
  In deze tweede Pirates of the Caribbean-film heeft piraat Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) een schuld openstaan bij Davy Jones (Bill Nighy), de ondode kapitein van het spookschip The Flying Dutchman. Om die schuld te vereffenen moet Sparrow het hart van Davy Jones vinden. Lukt dit niet, dan zal Jack voor eeuwig moeten boeten.

  TV-TIP Beste Kijkers

  Beste Kijkers
  RTL 4 om 21:35 uur
  Ruben Nicolai staat te trappelen voor een nieuw seizoen Beste Kijkers, het tiende alweer. Je schakelt in voor het commentaar op de grappigste filmpjes van de afgelopen week, maar blijft hangen voor Ruben, Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbrugge die elkaar én hun team­leden in de maling nemen. Het programma leek een beetje uit de gratie, maar keerde in 2023 terug op tv. Nog geen jaar later loeren we al naar het derde seizoen sinds de break.

  Interview