1. Nieuws

    RTL kaapt in jacht op betere kijkcijfers NPO-kopstukken weg

    In de jacht naar betere kijkcijfers heeft RTL een nieuwe methode gevonden door bekende coryfeeën van de publieke omroep weg te kopen. Na Twan Huys is de nieuwe aanwinst Art Rooijakkers.
    Jan-Hein Visser
    24 march 2018
    comments 4
    RTL kaapt in jacht op betere kijkcijfers NPO-kopstukken weg
    Foto ANP

    Rooijakkers gaat per 1 april voor drie jaar aan de slag bij RTL. Voor de NPO allesbehalve een grap want AVROTROS verliest daarmee een boegbeeld en de presentator van het populaire Wie is de mol? Rooijakkers tekent bij RTL een driejarig contract en gaat zowel studioprogramma's als programma's op locatie doen. Hij gaat daarnaast ook eigen programma's ontwikkelen en wordt ingezet op RTL's digitale platform Videoland. De aankondiging van de overstap komt een week voor het vertrek van de huidige RTL programmadirecteur Galjaard. Eerder werd al bekend dat Twan Huys de NTR in het najaar verruilt voor RTL met de intentie de kijkcijfers van RTL Late Night weer uit het slop te halen. Rooijakkers is pas vanaf het volgende tv-seizoen bij RTL te zien, met welk programma is nog niet bekend.

    Art RooijakkersTwan HuysRTLNTRNPOKijkcijfersErland Galjaard

    Reacties

  1. Doe mee en win!

    • Win vijf keer de dvd van Parasite

      Win vijf keer de dvd van Parasite

      De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Totaal TV mag de dvd van deze viervoudige Oscarwinnaar vijf keer weggeven.

    TV-TIP 3 op reis

    3 op reis
    NPO 1 extra om 05:05 uur
    Toen de guerilla’s van terreurorganisatie FARC in 2016 een vredesakkoord sloten met de Colombiaanse regering, werd het gelijk een stuk veiliger. Chris gaat naar het land toe.

    TV-TIP The Bourne Ultimatum

    The Bourne Ultimatum
    Veronica om 20:00 uur
    In een race tegen de klok probeert Jason Bourne de laatste mysteries uit zijn verleden te ontrafelen, maar na een schietpartij in Moskou, wordt hij achterna gezeten door een nieuwe generatie van getrainde moordmachines. Bourne moet en zal te weten komen wie hij was, maar daarvoor moet hij de hele wereld rond, terwijl hij zijn belagers afschudt en de arendsogen van de spionagesatellieten probeert te ontwijken.

    Interview

    • In de voetsporen van de Bevrijding is vanaf 28 maart te zien bij NPO 2

      Philip Freriks

      In de voetsporen van de bevrijding

      Philip Freriks gaat in gesprek met bevrijders die een einde maakten aan de Duitse bezetting, en met burgers die er middenin zaten.
      Reacties0 reactie(s)