Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Samsung waarschuwde voor mogelijk afluisteren Smart tv's door derden

    Wikileaks publiceerde dinsdag documenten over hacktools die door veiligheidsdiensten worden gebruikt om te spioneren, waaronder Samsung Smart TV's. Samsung waarschuwde daar eerder zelf al voor.
    Jan-Hein Visser
    9 maart 2017
    comments 0
    Samsung waarschuwde voor mogelijk afluisteren Smart tv's door derden
    Foto ANP

    Het hacken van apparatuur, betreft ook Smart TV's en vooral die van het merk Samsung. De toestellen registreren commando's maar ook gesprekken van de gebruikers. Een van de codes die werd gepubliceerd door Wikileaks betreft 'Weeping Angel', dat Samsung smart TV's gebruikt als afluisterapparaat. Volgens Wikileaks kunnen gehackte toestellen zelfs als ze uitstaan gesprekken registreren en doorsturen naar een geheime server. Het hacktool is volgens Wikileaks samen met Britse geheime diensten ontwikkeld, maar het is niet duidelijk of en waar het echt is ingezet.

     

    Samsung waarschuwde voor registratie gesprekken

    Internet-televisies zijn volgens cyberexperts al langer het doelwit van hackers. Vooral de mogelijkheid van het opnemen en doorsturen van gesprekken vormt een risico. Samsung is zich daar ook van bewust want al in het voorjaar van 2015 merkte Samsung in de voorwaarden voor het gebruik van haar Smart TV's op dat sommige van haar tv-modellen gesprekken op de achtergrond kunnen opvangen en naar derden doorspelen. Samsung waarschuwde zelfs expliciet via de functie 'Voice Recognition' geen gevoelige informatie uit te spreken. Destijds leidde die opmerking van Samsung tot de nodige ophef over gebrek aan privacy.

    SamsungSamsungafluisterenSpionerenCIAFBIHackenWikileaksSmart TVPrivacy

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview