Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  SKV begint met doorgifte WK-zender NPO UHD

  Stichting Kabelnet Veendam (SKV) begint als eerste provider met de doorgifte van de tijdelijke zender NPO UHD in het kader van het WK voetbal.
  Jarco Kriek
  31 oktober 2022
  comments 5
  SKV begint met doorgifte WK-zender NPO UHD
  Foto Getty Images

  Totaal TV meldde dit weekend op basis van betrouwbare bronnen dat de NPO het WK voetbal 2022 in Qatar niet in 4K maar in 1080p50/HDR gaat aanbieden. Dit met een vaste bandbreedte van 15,5Mbps. De NPO heeft vandaag het aanvoersignaal aan deelnemende providers beschikbaar gesteld. SKV is de eerste provider die niet alleen de komst van NPO UHD heeft aangekondigd, maar ook meteen is begonnen met de doorgifte van dit tijdelijke kanaal.

   

  Alle klanten

  SKV-klanten kunnen NPO UHD op voorkeuzekanaal 101 in de uitzendnorm DVB-C belijken. Dit kanaal is voor alle klanten zonder extra kosten beschikbaar. Naast de beeldnorm 1080p50/HDR biedt SKV bij het kanaal een Dolby Digital 5.1 geluidstream aan. SKV waarschuwt dat niet iedere abonnee beeld krijgt als er wordt afgestemd op voorkeuzekanaal 101. De televisie of decoder dient onder meer Full HD 1080p50, HEVC (H.265) en HDR te ondersteunen. Dit is vrijwel alleen het geval bij televisie en decoders die geschikt zijn voor 4K.

   

  Andere providers

  Bronnen melden Totaal TV dat naast SKV in ieder geval de twee grootste providers Ziggo en KPN NPO UHD gaan aanbieden. Dit geldt ook voor meerdere kleinere providers. Het is onduidelijk of de Delta Fiber providers Delta en Caiway het tijdelijke kanaal gaan doorgeven. Voor T-Mobile lijkt NPO UHD technisch een stap te ver te zijn. Meer informatie over welke providers NPO UHD eventueel kunnen gaan aanbieden leest u in een eerder door Totaal TV gepubliceerd artikel.

  NPOpublieke omroepNOSNPO UHDUltra HDUHDvoetbalWK voetbalQatarbeeldkwaliteit

  Reacties