Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  SKV begint met doorgifte WK-zender NPO UHD

  Stichting Kabelnet Veendam (SKV) begint als eerste provider met de doorgifte van de tijdelijke zender NPO UHD in het kader van het WK voetbal.
  Jarco Kriek
  31 oktober 2022
  comments 5
  SKV begint met doorgifte WK-zender NPO UHD
  Foto Getty Images

  Totaal TV meldde dit weekend op basis van betrouwbare bronnen dat de NPO het WK voetbal 2022 in Qatar niet in 4K maar in 1080p50/HDR gaat aanbieden. Dit met een vaste bandbreedte van 15,5Mbps. De NPO heeft vandaag het aanvoersignaal aan deelnemende providers beschikbaar gesteld. SKV is de eerste provider die niet alleen de komst van NPO UHD heeft aangekondigd, maar ook meteen is begonnen met de doorgifte van dit tijdelijke kanaal.

   

  Alle klanten

  SKV-klanten kunnen NPO UHD op voorkeuzekanaal 101 in de uitzendnorm DVB-C belijken. Dit kanaal is voor alle klanten zonder extra kosten beschikbaar. Naast de beeldnorm 1080p50/HDR biedt SKV bij het kanaal een Dolby Digital 5.1 geluidstream aan. SKV waarschuwt dat niet iedere abonnee beeld krijgt als er wordt afgestemd op voorkeuzekanaal 101. De televisie of decoder dient onder meer Full HD 1080p50, HEVC (H.265) en HDR te ondersteunen. Dit is vrijwel alleen het geval bij televisie en decoders die geschikt zijn voor 4K.

   

  Andere providers

  Bronnen melden Totaal TV dat naast SKV in ieder geval de twee grootste providers Ziggo en KPN NPO UHD gaan aanbieden. Dit geldt ook voor meerdere kleinere providers. Het is onduidelijk of de Delta Fiber providers Delta en Caiway het tijdelijke kanaal gaan doorgeven. Voor T-Mobile lijkt NPO UHD technisch een stap te ver te zijn. Meer informatie over welke providers NPO UHD eventueel kunnen gaan aanbieden leest u in een eerder door Totaal TV gepubliceerd artikel.

  NPOpublieke omroepNOSNPO UHDUltra HDUHDvoetbalWK voetbalQatarbeeldkwaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)