Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  SKV: overstappen naar HD-decoder om zenders te behouden

  Stichting Kabelnet Veendam (SKV) raadt klanten aan om de overstap naar een HD-decoder te overwegen als men dit nog niet heeft gedaan.
  Jarco Kriek
  3 januari 2023
  comments 0
  SKV: overstappen naar HD-decoder om zenders te behouden
  Foto Getty Images

  SKV stopt noodgedwongen met de doorgifte van de BBC-kanalen BBC One, BBC Two, BBC Three en BBC Four. De komende weken staakt de Britse publieke omroep het SD-aanvoersignaal via de Astra2-satelliet. De kanalen zijn dan alleen nog beschikbaar in HD-kwaliteit voor Nederlandse providers als Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta, Caiway en ook SKV. SKV heeft klanten laten weten dat de SD-doorgifte van deze BBC-kanalen op 25 januari stopt. Op dezelfde dag stopt ook de analoge doorgifte van de zenders BBC One en BBC Two bij SKV.

   

  HD nieuwe standaard

  SKV waarschuwt klanten die nog een SD-ontvanger gebruiken dat het zenderaanbod in de toekomst naar verwachting nog verder gaat versoberen. Steeds meer zenders stoppen met de aanvoer van zenders in SD-beeldkwaliteit en maken HD de standaard. Alleen de overstap naar een HD-ontvanger zorgt ervoor dat men naar alle zenders kan blijven kijken, uitgezonderd het 4K-aanbod.

  Stichting Kabelnet VeendamSKVHDSDzenderaanbodBBC

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)