Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  SKV: overstappen naar HD-decoder om zenders te behouden

  Stichting Kabelnet Veendam (SKV) raadt klanten aan om de overstap naar een HD-decoder te overwegen als men dit nog niet heeft gedaan.
  Jarco Kriek
  3 januari 2023
  comments 0
  SKV: overstappen naar HD-decoder om zenders te behouden
  Foto Getty Images

  SKV stopt noodgedwongen met de doorgifte van de BBC-kanalen BBC One, BBC Two, BBC Three en BBC Four. De komende weken staakt de Britse publieke omroep het SD-aanvoersignaal via de Astra2-satelliet. De kanalen zijn dan alleen nog beschikbaar in HD-kwaliteit voor Nederlandse providers als Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta, Caiway en ook SKV. SKV heeft klanten laten weten dat de SD-doorgifte van deze BBC-kanalen op 25 januari stopt. Op dezelfde dag stopt ook de analoge doorgifte van de zenders BBC One en BBC Two bij SKV.

   

  HD nieuwe standaard

  SKV waarschuwt klanten die nog een SD-ontvanger gebruiken dat het zenderaanbod in de toekomst naar verwachting nog verder gaat versoberen. Steeds meer zenders stoppen met de aanvoer van zenders in SD-beeldkwaliteit en maken HD de standaard. Alleen de overstap naar een HD-ontvanger zorgt ervoor dat men naar alle zenders kan blijven kijken, uitgezonderd het 4K-aanbod.

  Stichting Kabelnet VeendamSKVHDSDzenderaanbodBBC

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)