1. Nieuws

    Sky Radio viert 25ste verjaardag

    Sky Radio is jarig. Op 25 september bestaat de radiozender op de kop af 25 jaar.
    Jarco Kriek
    25 september 2013
    comments 0
    Sky Radio viert 25ste verjaardag

    Sky Radio is jarig. Op 25 september bestaat de radiozender op de kop af 25 jaar. Na een tijd van tegenvallende luistercijfers heeft men net voor het 25-jarig bestaan de goede weg weer weten te vinden.

    Dit jaar zag Sky Radio het marktaandeel weer boven de tien procent stijgen, een procent meer dan een jaar geleden. Gemiddeld luisteren 3,4 miljoen Nederlanders wel eens naar Sky Radio. Dat zijn er ruim 310.000 meer dan een jaar geleden. Een nieuw muziekformat heeft hiermee te maken. Waar men voorheen veel rustige nummers en zogenaamd middle of the road-muziek hoorde, kan men nu op Sky Radio meer snellere en nieuwere muziek horen.

    U-bocht constructie

    Sky Radio begon niet als Nederlandse radiozender. Via de zogenaamde U-bocht constructie was men vanaf 25 september als buitenlandse zender op Nederlandse kabelnetten te beluisteren. In februari 1992 wist Sky Radio een uitzendvergunning voor een FM-zender te bemachtigen. In delen van Nederland was Sky Radio vanaf dat moment op 102,7 MHz te ontvangen.

    Sky Radiojarig25 jaarFMDAB+Digital Radio Plus

    Reacties

  1. Doe mee en win!

    • *

      5X BLU-RAY CHERNOBYL

      Het aangrijpende Chernobyl vertelt het schokkende verhaal over één van de zwaarste door mensen veroorzaakte catastrofes in de geschiedenis: de enorme explosie in 1986, in de kerncentrale van Tsjernobyl, in de voormalige Sovjetunie. Totaal TV mag de Blu-ray van deze vijfdelige miniserie vijf keer weggeven.

    TV-TIP Mission: Impossible - Ghost Protocol

    Mission: Impossible - Ghost Protocol
    RTL 7 om 20:30 uur
    De IMF-organisatie waarvoor geheim agent Ethan Hunt werkt, wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een terroristische aanslag op het Russische Kremlin. De organisatie wordt hierdoor op non-actief gesteld, maar Hunt weigert dit te accepteren en stelt alles in het werk om de naam van het IMF te zuiveren.

    TV-TIP Chateau Meiland

    Chateau Meiland
    SBS6 om 20:30 uur
    Chateau Meiland heeft die felbegeerde Gouden Televizier-Ring gewonnen. Vanavond zie je weer waarom de realityserie zo een grote hit is.

    Interview

    • *

      Bas Hoeflaak

      Harkum

      In Harkum mag de burgemeester van het gelijknamige dorpje, Tom Verweij (Hoeflaak), na ‘n gok met gemeentegeld opeens 700 miljoen euro besteden.
      Reacties0 reactie(s)