Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    SkyShowtime introduceert abonnement met reclame: verkapte prijsverhoging

    SkyShowtime brengt in Nederland vanaf 23 april een nieuw abonnement op de markt waarbij content met reclame wordt geleverd. SkyShowtime is hiermee Netflix voor.
    Jarco Kriek
    16 februari 2024
    comments 7
    SkyShowtime introduceert abonnement met reclame: verkapte prijsverhoging

    Een reclame-abonnement bij een streamingdienst is niet onbekend in Nederland. De Nederlandse streamingdienst Videoland biedt al enige tijd een dergelijk abonnement aan. Ook Netflix heeft in diverse landen een abonnement met reclame. In Nederland is dit reclame-abonnement van Netflix nog niet verkrijgbaar. Dit wordt anders bij SkyShowtime. De streamingdienst gaat vanaf 23 april in twintig landen, waaronder Nederland en België, een abonnementsvorm met reclame in het portfolio opnemen.

     

    Gelijk aanbod

    Het contentaanbod van het reclame-abonnement van SkyShowtime is gelijk aan dat van het huidige abonnement dat zonder reclame wordt geleverd. De namen van de abonnementen wijzigen wel. Het abonnement met reclame krijgt de naam Standaard. Het huidige abonnement zonder reclame krijgt de naam Standaard Plus.

     

    Prijsverhoging

    De nieuwe Standaard abonnement gaat €5,99 per maand kosten. Een euro goedkoper dan het huidige reclamevrije abonnement. Dat abonnement wordt echter twee euro per maand duurder en gaat €8,99 per maand kosten. Het prijsverschil tussen beide abonnementsvormen komt dus op drie euro per maand uit. Een voordeliger jaarabonnement voor beide abonnementen is ook verkrijgbaar. De prijs van het Standaard jaarabonnement vanaf 23 april is €46,99 en van het Standaard Plus abonnement €70,99. Vroege instappers (early birds) die het SkyShowtime abonnement in de eerste periode na marktintroductie hebben gekocht, behouden ook na de wijziging in abonnementstructuur de levenslange korting van 50 procent. Dit geldt echter alleen als het reclamevrije abonnement Stndaard Plus vanaf 23 april wordt gekocht. Voor de early birds wordt de prijs van dit abonnement €4,49 pwe maand. Dit heeft de streamingdienst aan Streamwijzer bevestigd.

    SkyShowtimeOTTonlinestreamingdienstenfilmsseriesabonnementreclamereclamevrijprijsverhoging

    Reacties

  1. TV-TIP Ik Ben Onzichtbaar

    Ik Ben Onzichtbaar
    NPO 3 om 19:20 uur
    Het verhaal van Joodse kinderen in de Tweede Wereld­oorlog wordt concreet gemaakt met voorwerpen die ze in Nederland achterlieten. Kinderen in de studio kunnen vragen stellen over de poppenhuizen, kleding of instrumenten. Door middel van stopmotion-filmpjes wordt duidelijk wat er met de vorige eigenaartjes van de spullen gebeurd is. Ik Ben Onzichtbaar leert de jeugd over WO II op een manier die dicht op hun eigen belevingswereld aansluit.

    TV-TIP Dwars door de Lage Landen

    Dwars door de Lage Landen
    NPO 2 om 20:16 uur
    Arnout Hauben wandelt van Lauwersoog naar De Panne, en betreedt in deze week Drenthe. Zijn groep wordt opgeschrikt door het gebrul van een leeuw, en na een korte zoektocht vinden ze een opvang voor mishandelde dieren. Niet ver daar vandaan bezoeken ze Wilhelminaoord, waar vroeger arme families en zwervers aan het werk werden gezet. Arnaud spreekt met de laatste zwerver in het dorp, en dat blijkt een bijzonder figuur.

    Interview